Faber legt aanbieding Roda naast zich neer

Ernest Faber wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. De huidig assistent-trainer van PSV Eindhoven heeft een concrete aanbieding van de Limburgse club, waarmee hij ook in de afgelopen dagen nog gesprekken voerde, definitief naast zich neergelegd. Dat melden diverse bronnen. Roda zal nu haar pijlen op andere kandidaten moeten richten.

De 43-jarige Faber gold lange tijd als topkandidaat om de coach-functie in Kerkrade te gaan bekleden, maar heeft nu dus besloten om niet op het aanbod van de promovendus in te gaan. Dat is een fikse tegenvaller, erkent ook Roda-directeur Wim Collard tegenover 1Limburg. “Hij stond bovenaan op onze lijst. Maar iedereen heeft het recht om keuzes te maken. We wisten dat Ernest andere ijzers in het vuur had. Hij heeft een mooi aanbod van een andere club gekregen en heeft vervolgens de zaken tegen elkaar afgewogen.” Het is bekend dat Faber graag een eigen assistent zou meenemen naar zijn nieuwe werkgever, en het lijkt aannemelijk dat Roda niet aan die eis heeft willen meewerken, aangezien het met Rick Plum en Regilio Vrede, die als oorspronkelijke assistenten Roda JC in de afgelopen weken naar de Eredivisie loodsten, op die posities al voorzien is.

Om welke andere club het gaat wordt niet expliciet gezegd, maar met name N.E.C., dat net als Roda JC komend seizoen na één jaar afwezigheid terugkeert in de Eredivisie, lijkt in vergevorderde onderhandelingen met Faber te zijn. Vanuit Nijmegen, waar de duurdere Mario Been ook nog een optie lijkt, komt echter op het moment nog geen witte rook. Collard, die niet op namen voor de vacante positie wil ingaan, zei afgelopen zondag nog dat de Koempelclub naar verwachting aan het eind van deze week haar nieuwe hoofdtrainer zou presenteren. Of de afzegging van Faber daarop van invloed zal zijn, is onbekend. Andere mogelijke kandidaten wiens namen de afgelopen tijd in de media circuleerden, zijn die van Darije Kalezic (voormalig coach De Graafschap en Jong PSV) en Alfons Groenendijk (voormalig coach Willem II en Jong Ajax), die als speler ooit ook al in Kerkrade onder contract stond. Ook Stanley Menzo gaf een tijdje geleden aan wel oren te hebben naar de trainersfunctie van de kersvers Eredivisionist.

Foto: Eindhovens Dagblad

Comments (1)

  1. OK; Nu na 3 keer zou ik Faber in principe niet( / nooit?) meer vragen om naar Roda te komen. Je bent toch (nog )geen bedelaar.

    Kalezic … Why not? Viel mij in de teleurstellende thuiswedstrijd tegen jong PiSVee op, met zijn snerpend gefluit tijdens de wedstrijd om de aandacht van zijn spelers.

    Jos Luhukay? Fredje Rutten? Mario Been??
    G.-J. Verbeek, niet na zijn persconferentie-akkefietje met onze Harm van Veldhoven.

Comments are closed.