FC Utrecht neemt Letschert definitief over

Timo Letschert verkast, zoals al een tijdje verwacht werd, definitief van Roda JC Kerkrade naar FC Utrecht. De 22-jarige verdediger werd in het afgelopen seizoen al gehuurd door de club uit de Domstad, die in de huurovereenkomst een optie tot koop had bedongen en daar nu gebruik van maakt. Dat melden de clubs op hun officiële website.

Letschert werd door Roda JC in januari 2014 transfervrij overgenomen van FC Groningen, waar de voormalig jeugdinternational het destijds aan de stok had met de clubleiding. Hij groeide in dienst van de Kerkradenaren binnen een paar weken uit tot vaste waarde en was één van de best presterende spelers in het elftal dat aan het eind van het seizoen zou degraderen naar de Jupiler League. Letschert leek vervolgens de waardering vanuit club en supporters terug te betalen door zijn werkgever in de Jupiler League trouw te blijven, maar in de laatste week van de zomerse transferperiode zetten de speler en diens zaakwaarnemer alles op alles om een vertrek bij de Koempelclub te forceren. Eredivisionist FC Utrecht anticipeerde snel op de situatie en verloste Roda en Letschert tijdelijk van elkaar, door hem een jaar lang te huren én bovendien een optie tot koop in het huurcontract te laten opnemen.

FC Utrecht heeft die optie nu gelicht en dus speelt Letschert de komende drie seizoenen in het rood-witte tenue. Aangezien de verdediger bij Roda wel nog over een doorlopend contract (tot 2016) beschikte, zal de Limburgse promovendus wel een transferbedrag voor de overgang ontvangen; de hoogte van dat bedrag is niet bekend. Timo Letschert speelde in totaal 15 duels namens Roda JC, waarin hij niet tot scoren kwam. Na de vertrouwensbreuk tussen club en speler speelde hij tot dusver 24 wedstrijden in dienst van FC Utrecht. De mandekker is zelf (ook) blij met de definitieve transfer. ““Ik heb FC Utrecht dit seizoen als een mooie, grote club ervaren. Een club met een hoog verwachtingspatroon. Daar houd ik van, dat past bij mij. Ik kijk er naar uit om met onze nieuwe ploeg aan het seizoen te beginnen.”

Header: Roda JC Live archief

Comments (1)

  1. Ed Fransen

    lol dat zei die ook toen die roda kwam eens kijken als die weer op de bank beland of die nog zo denkt

Comments are closed.