Roda oefent in Eygelshoven, Gulpen, Echt en Haren

Twee dagen na de wonderbaarlijke promotie tegen NAC Breda, zijn er al vier tegenstanders voor de oefencampagne van Roda JC Kerkrade bekend. De promovendus zal het seizoen aftrappen op zaterdag 4 juli, op bezoek bij de Laura Hopel Combinatie in Eygelshoven.

Zoals ieder jaar zal Roda het oefentraject wederom beginnen met een wedstrijd tegen een amateurpartner. Aan het begin van het afgelopen seizoen was FC Kerkrade West de gelukkige (0-11), een jaar eerder mochten de talenten van RKVV Haanrade (0-13) zich in de kijker spelen. Over iets meer dan een maand zullen de Kerkradenaren dus te gast zijn op het complex van de Laura Hopel Combinatie te Eygelshoven. Daar zal het seizoen worden afgetrapt tegen de tweedeklasser.

Een week later gaat Roda het een paar treetjes lager zoeken. Dan zullen de Kerkradenaren ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Gulpen’s trots aantreden op het complex aan de Ringweg. Het naar de vijfde klasse gedegradeerde FC Gulpen is op 11 juli de geduchte tegenstander.

Op 18 juli trekt de kersverse Eredivisionist naar het midden-Limburgse Echt. Op die bewuste zaterdag staat een oefenduel tegen topklasser EVV op het programma. Op 25 juli zal Roda in Haren het opnemen tegen mede-eredivisionist FC Groningen. Voor de Groningers is het de laatste wedstrijd in hun oefencampagne, aangezien zij op 2 augustus als bekerwinnaar de Johan Cruijff Schaal gaan proberen te veroveren tegen landskampioen PSV. Eerst wacht dus de Trots van het Zuiden op Sportpark de Koepel.

De Eredivisie begint in het weekend van 7, 8 en 9 augustus. Het ligt dus in de lijn der verwachtingen dat er nog één tegenstander bijkomt en dat het oefenprogramma dan rond is.

Foto: Roda JC Live

Comments (1)

Comments are closed.