Roda JC slaat volgende slag en contracteert Marcos Gullón

Roda JC Kerkrade toont zich wederom bijzonder slagvaardig op de transfermarkt: de Spanjaard Marcos Gullón is alweer de vijfde versterking deze transferperiode, na Buijs, Peterson, Inceman en Poepon. Dat meldt Voetbal International.

De 26-jarige Gullón komt over van het Cypriotische Apollon Limassol en tekent een contract in Kerkrade tot het eind van het seizoen. Op het eiland in de Middellandse Zee speelde de Spanjaard vooral als defensieve centrale middenvelder, maar bij Roda JC wordt hij gehaald als centrale verdediger. Dat is een opvallende zet, aangezien Roda JC eerder al Jordy Buijs haalde als vervanger voor Gibril Sankoh. Het zal moeten blijken of dit zal betekenen dat Arjan Swinkels naar de reservebank wordt verwezen. De rol van Bart Biemans in Kerkrade lijkt met deze transfer in ieder geval uitgespeeld.

De boomlange Gullón doorliep de jeugdopleiding van Villareal, alvorens hij verkaste naar Racing Santander. Voor dat laatste team kwam hij tien maal in actie in de Primera Division. Met zijn laatste werkgever, Apollon Limassol, kwam hij in totaal twintig keer uit in Europees verband. Bij die club uit Cyprus speelde hij onder Roda’s huidige technisch directeur Ton Caanen.

Foto: Marca

Comments (71)

Comments are closed.