FC Utrecht verlost Letschert en Roda JC van elkaar

Timo Letschert verkast van Roda JC Kerkrade naar FC Utrecht. De verdediger, die samen met zijn zaakwaarnemer in de afgelopen periode er alles aan deed om een vertrek bij de Limburgse club te forceren, wordt door de eredivisionist voor het restant van dit seizoen gehuurd.

FC Utrecht heeft daarnaast een optie tot koop bedongen in de overeenkomst, wat inhoudt dat zij na afloop van de huurperiode kunnen besluiten om de verdediger definitief over te nemen. Letschert wordt maandag medisch gekeurd in de Domstad en ervan uitgaande dat zich daarbij geen problemen zullen voordoen, wordt hij vandaag of dinsdag gepresenteerd in Stadion Galgenwaard.

Letschert spande een week geleden een arbitragezaak aan tegen Roda JC, omdat hij en zijn zaakwaarnemer van mening waren dat er door de club fouten waren gemaakt bij het opstellen van het contract van de mandekker. Dat bleek echter enkele dagen later niet het geval, aangezien de arbitragecommissie van de KNVB de geel-zwarten in het gelijk stelde. Een verdere samenwerking tussen club en speler was desondanks een moeilijk verhaal geworden, waardoor een vertrek vóór het verstrijken van de transferdeadline onvermijdbaar leek.

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.