“We hebben goed gereageerd na Volendam-uit”

Roda JC Kerkrade won gisteren (zondag) de eerste streekderby van het nieuwe seizoen tegen MVV Maastricht. Doelpunten van Marc Höcher en Ard van Peppen bleken genoeg om de Sterrendragers puntloos terug naar de provinciehoofdstad te sturen. Na afloop spraken Höcher en trainer René Trost met FOX Sports.

Beiden gaven aan dat het een ontzettend belangrijke overwinning was, zeker na de deceptie van de maandag in Volendam. Daar werd met 3-0 verloren. “Niet alleen omdat het een derby is, maar ook omdat we nu mede-koploper zijn, is deze overwinning belangrijk”, zei Trost. “We verdienen deze winst met name op basis van de eerste helft. In de tweede helft ging MVV risico’s nemen en dan moet je snel 3-0 maken. Dat hebben we nagelaten. In plaats daarvan werden we juist veel slordiger, gaven we veel te veel kansen weg en mag je blij zijn dat het niet 2-1 wordt. Dan wordt het nog gevaarlijk.”

Desondanks noemde Trost de overwinning verdiend. “In de eerste helft hebben we goed positiespel gespeeld en de wedstrijd gecontroleerd. Dit is een goede reactie na afgelopen maandag. We zijn goed omgegaan met de spanning op deze wedstrijd, maar over de tweede helft moeten we zeker gaan praten. We zitten in een leerproces en het kan veel beter. Dat zal ook moeten. We hebben nu twee weken de tijd om de balans na vijf wedstrijden op te maken; gekeken naar de punten staan we prima, maar het spel kan nog veel beter.”

Marc Höcher, die de score met een prachtige vrije trap opende, was het eens met de woorden van zijn trainer. “Het is een hele belangrijke overwinning. We hadden na maandag sowieso wat recht te zetten en deze wedstrijd leeft hier enorm. Maandag was het ondermaats, dat hebben we nu rechtgezet. We hebben er dan ook anderhalf uur over gepraat en vandaag was het resultaat daarvan zichtbaar. Misschien was de wedstrijd tegen Volendam wel goed om ons even wakker te schudden; deze wedstrijd kan je immers niet verliezen.”

Ook de linksbuiten erkende dat het spel in de tweede helft matig was. “In de tweede helft gingen zij opportuun spelen en we lieten ze daarin te ver komen. Dat moet beter, want ze hebben echt nog grote kansen gehad. Er is veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Foto: Henk Korzelius

 

 

Comments are closed.