Roda zegeviert in beladen derby tegen MVV

Roda JC heeft revanche genomen op de afstraffing van afgelopen maandag in Volendam. Door een sterke eerste helft en een redelijke tweede helft werden de buren van MVV Maastricht met 2-0 over de knie gelegd. Marc Höcher en Ard van Peppen drukten het verschil tussen de ploegen in doelpunten uit.

De thuisploeg begon sterk, zette MVV veel onder druk en had in het overgrote deel van de speeltijd de bal in de ploeg. Tot veel kansen leidde dat echter niet, op een kopkans voor Guy Ramos na. De bal ging echter via Niels Vorthoren naast het doel van keeper Coppens. De bijna 14.000 toeschouwers zagen Roda vervolgens dichtbij de voorsprong komen toen Marc Höcher een vrije trap tegen de lat schoot. Hij kreeg echter een herkansing: een volgende vrije trap vloog prachtig in de linkerbovenhoek en leidde zo tot de 1-0 voor Roda JC.

De eerste helft bleef enigszins rommelig met het nodige balverlies over en weer. Toen MVV zich meer en meer in de wedstrijd leek te voetballen viel de bal echter aan de andere kant in het netje: Ard van Peppen rondde een mooie combinatie via van Hyfte en Höcher laag in de verre hoek af: 2-0.

De tweede helft begon op dezelfde wijze als de eerste: traag spel, afgewisseld met het nodige balverlies. De rest van de tweede helft verliep echter geheel anders dan de eerste. Niet Roda JC, maar MVV nam het voortouw en kwam tot enkele redelijke kansen. Ondanks dat de aanvallers van MVV, met name Brouwers, veel vrijheden genoten tussen de verdedigers van de thuisploeg, vlogen er niet veel ballen daadwerkelijk op het doel van keeper Verbist. De grootste kansen waren voor Brouwers (over) en Veldmate, wiens kopbal net naast het doel belandde.

Roda JC behield uiteindelijk met kunst en vliegwerk de voorsprong, om de wedstrijd te eindigen zoals het de eerste helft ook al eindigde. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die de kaarten veelal op zak hield en niet te betrappen was op grote fouten, floot daarom na 93 minuten af op 2-0.

Morgen verschijnt een uitgebreide nabeschouwing op Roda JC Live.

Foto: FCUpdate.nl

Comments are closed.