Feyenoord geeft Roda JC geen kans: 5-0

Roda JC Kerkrade heeft in de zevende wedstrijd van de huidige Eredivisiejaargang geen successen kunnen boeken. De ploeg van Yannis Anastasiou speelde blij vlagen lang niet slecht in de Kuip, maar bleek toch echt minstens twee koppen kleiner dan de thuisploeg: 5-0.

In de eerste helft werd snel duidelijk dat Roda een sterk verdedigende rol zou aannemen, terwijl Feyenoord zou gaan domineren voor wat betreft het balbezit. Feyenoord zette direct aardig aan, terwijl Roda moest tegenhouden. Van Peppen ontving vroeg in de wedstrijd geel voor een felle sliding en moest later oppassen om niet heel snel tegen zijn tweede gele kaart aan te lopen. Nadat Roda enkele halve kansjes mocht bijschrijven, viel het doelpunt aan de overkant: een verdedigende fout van Van Peppen en het verkeerd inschatten van de bal door Brouwers zorgden samen voor een makkelijke intikker voor Jørgensen. Terwijl inmiddels Vilhena met een prima schot de score voor de thuisploeg verdubbelde, moest Church geblesseerd van het veld – Rosheuvel mocht de tijd in zijn plaats volmaken. Ondanks een aardige kans na doorbreken van Paulissen ging Feyenoord met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in.

Na de thee en de koekjes wist Rosheuvel zowaar Jones uit te spelen, maar tot een kans kwam het door het uitglijden van de geel-zwart geklede voetballer niet. De bezoekers drongen meer aan, terwijl Feyenoord rond de rust enkele gele kaarten tegen kreeg. Feyenoord kwam na verloop van tijd nauwelijks meer in de buurt van het doel van Van Leer, maar aan de overkant wist Roda van de toegenomen ruimte die het kreeg geen goed gebruik te maken. In de slotfase van de wedstrijd sloeg Feyenoord echter meer dan genadeloos toe met doelpunten van Jørgensen (83′), Toornstra (88′) en Kongolo (90+2′). Daarmee kwam de uitslag op een ronduit ernstige vijf tegen nul in het voordeel van de kampioenschapskandidaat uit Rotterdam-Zuid.

Foto: Roda JC Live.

Comments (6)

Comments are closed.