Gesloopte Plum blijft voorlopig thuis

Rick Plum zal zich voorlopig niet melden in het Parkstad Limburg Stadion. De assistent-trainer van Roda JC kampt op het moment met de gevolgen van een stressvolle periode bij de club, die hij in het voorjaar als interim-hoofdcoach had weten terug te brengen naar de Eredivisie. Plum is fysiek en mentaal ‘leeg’.

Dat melden de Limburgse kranten woensdag. Plum miste afgelopen week onder meer al het oefenduel bij FC Gulpen (0-26) en de jaarlijkse Open Dag, wat bij velen al tot gefronste wenkbrauwen leidde. Ook het trainingskamp in Wolfheze en overige veldtrainingen zijn voorlopig niet aan de Heerlenaar besteed. Hij begon op 29 juni nog wel vol goede moed aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar een kleine twee weken later bleek dat de pijp leeg was. Plum maakte melding van zijn toestand bij hoofdscout Toine van Mierlo. Diezelfde Van Mierlo bezocht, samen met algemeen directeur Wim Collard, afgelopen weekend Plum, waarbij is afgesproken dat de assistent-trainer voorlopig rust gaat nemen.

Als stabiele factor in het Kerkraads trainerskerkhof van de afgelopen jaren, is er behoorlijk wat op de gedreven Plum afgekomen in de afgelopen tijd. De climax daarvan vond plaats in de laatste maanden van het afgelopen seizoen, toen Plum samen met Regillio Vrede een op het oog geknakte spelersgroep klaar wist te stomen voor een succesvolle play-off-campagne. Nu Roda JC weer Eredivisionist is, staat Darije Kalezic als hoofdtrainer voor de groep en is Plum, die tevens de cursus coach betaald voetbal volgt bij de KNVB, weer terug in zijn rol als assistent-trainer. Collard geeft aan dat dit niet de diepere oorzaak is van Plum’s strubbelingen: “Elke verandering haalt mensen even uit hun comfortzone. Maar ik ga er niet vanuit dat hij daar nu meer worstelt.”

Header: Roda JC Live archief

Comments (1)

  1. triest bericht over Rick Plum, maar mooi verwoord!

    Rick, heel veel beterschap! Neem de tijd en kom tot jezelf;
    en daarna weer sterker terug

Comments are closed.