Open dag: Solland officieel, Chievo komt oefenen

Vandaag, zondag 12 juli, vond de jaarlijkse Open Dag van Roda JC Kerkrade plaats. Eerst ín en daarna vóór het Parkstad Limburg Stadion was er, zoals elk jaar, het nodige te beleven voor de fans van de Kerkraadse club. Directeur Wim Collard kwam tijdens de spelerspresentatie met de twee voornaamste nieuwtjes.

Nadat Nicky Souren, het 15-jarig toptalent uit de eigen jeugdopleiding, voor een bomvolle Koempeltribune zijn handtekening onder een meerjarig contract bij de Eredivisionist had gezet, kwam Collard op de proppen met een bevestiging van het grootste publiek geheim van Parkstad en omstreken; de algemeen directeur meldde namelijk dat Solland Solar met ingang van dit seizoen de nieuwe hoofdsponsor van Roda JC is. De producent van zonnecellen, dat eigendom is van een Italiaans moederbedrijf, werd in de afgelopen week nadrukkelijk genoemd in het geruchtencircuit als nieuwe hoofd- en shirtsponsor, maar vanaf vandaag is het dus ook officieel.

Dat de populariteit van Roda blijkbaar tot in Italië reikt, bleek ook bij het tweede nieuwtje van Collard. Hij wist namelijk te vertellen dat het voor 99% zeker is dat Roda JC op zaterdag 1 augustus een oefenwedstrijd speelt tegen Chievo Verona. Het vriendschappelijke duel tegen de middenmoter uit de Serie A zal, wanneer de laatste formaliteiten zijn afgehandeld, plaatsvinden in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Roda strikt daarmee haar gewenste ‘grotere’ tegenstander ter afsluiting van haar oefencampagne in de aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen; de competitie start een week later, op zaterdag 8 augustus, met een thuisduel tegen Heracles Almelo.

Foto: Roda JC Live

 

 

Comments (1)

Comments are closed.