Go Ahead te sterk voor Roda JC: 2-0

Roda JC Kerkrade heeft ook de vijfde wedstrijd van competitiejaargang 2016/2017 niet weten te winnen. In de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles werd ruim negentig minuten bijzonder pover voetbal op de mat gelegd, waardoor er verdiend geen punten zijn meegenomen naar Limburg. De thuisspelende ploeg uit Deventer pakte verdiend de volle winst: 2-0.

#gaerod1617_3

Hoe veelbelovend de wedstrijd op basis met twee fraaie doeken van de beide supportersgroepen ook begon, zo slecht bleek het al snel te zijn. De hele eerste helft was er weinig te genieten in het traditionele geel-rode stadion, waar alleen Ritzmaier een aardige kans kreeg – Benjamin van Leer stond zijn mannetje en hield tot op dat moment het doel schoon. De niet geheel onverdiende openingstreffer voor Go Ahead viel uit een onverdiende strafschop; een verdedigende actie van Church werd door de arbitrale leiding beoordeeld als hands. Hoewel lastig te zien, bleek uit de herhalingen dat het hier niet de arm maar het hoofd van de Kerkradenaar betrof. Desalniettemin schoot Brands zonder twijfel raak en gingen de Eagles aan de leiding.

#gaerod1617_2

Na de pauze werd het povere spel voortgezet en kon Roda JC nauwelijks een fatsoenlijke kans op de mat leggen. Auassar kwam op een zeker moment wel ineens vrij te staan, maar hij leek zelf te schrikken van de bal en de vrijheid in het vijandelijke doelgebied en kwam niet tot een schot. Naarmate de tweede helft voortkabbelde kreeg Go Ahead nog enkele kansen en wist Darren Maatsen met een fraaie uithaal het duel op slot te gooien: 2-0. Zodoende blijft Roda JC Kerkrade na vijf wedstrijden staan op drie punten en neemt het de zestiende plaats in de Eredivisie in.

Foto’s: Roda JC Live.

Comments (4)

Comments are closed.