‘Gyasi op verlanglijstje Italiaanse topploeg’

Roda JC zou buitenspeler Edwin Gyasi in de komende transferperiode wel eens kwijt kunnen raken. De 24-jarige aanvaller staat volgens Italiaanse media in de belangstelling van Europa League-deelnemer SSC Napoli. Ook VfB Stuttgart zou naar verluidt de verrichtingen van Gyasi in de gaten houden.

Gyasi, die een jaartje geleden de overstap maakte van Heracles Almelo naar Roda JC, ontpopte zich in de eerste competitiehelft van de Eredivisie tot één van de smaakmakers van de Zuid-Limburgse promovendus. De clubleiding zou een prijskaartje van zo’n €1.000.000 om de nek van de Nederlander met Ghanese roots hebben gehangen, melden AreaNapoli en Calciomercato. Napoli, dat in de Serie A op 2 punten achterstand staat ten opzichte van koploper Internazionale, is op zoek naar een aanvallende versterking voor de vleugels en was afgelopen zondag aanwezig in het Parkstad Limburg Stadion voor het duel Roda JC-FC Groningen, waarin Gyasi zo’n 80 minuten in actie kwam.

VfB Stuttgart volgt Gyasi al langere tijd en volgens ElfVoetbal is de Roda-aanvaller inmiddels een belangrijke target geworden voor de Zuid-Duitse formatie, die net als in het vorige seizoen in de Bundesliga een verbeten strijd tegen degradatie voert. Oud Roda-doelman Przemyslaw Tyton is de huidige keeper van de Schwaben.

Gyasi staat nog tot medio 2017 onder contract bij Roda JC. Nadat hij in de Jupiler League geen constante prestaties wist neer te zetten in dienst van de geel-zwarten, ondanks 2 doelpunten in 12 wedstrijden, is hij in Eredivisieverband een van de lichtpuntjes van het kwakkelende Roda gebleken. Zijn enige doelpunt in het huidige seizoen scoorde hij tijdens de eerste speelronde tegen zijn ex-werkgever, Heracles Almelo.

Comments (5)

  1. Edwin, bedankt voor jouw inzet voor Roda en veel succes bij je nieuwe ploeg.
    Ton Caanen, haal s.v.p. een meer scorende / effectieve en vergelijkbaar snelle opvolger voor Gyasi. Danke.

Comments are closed.