Hendriks: “Bijna gebedeld of ik Roda mag helpen”

Eerder dit jaar maakte algemeen directeur Wim Collard reeds bekend dat er weer gesprekken gaande zijn met Arnold Hendriks over een mogelijke financiële injectie in de spelersgroep. Nu zoekt de suikeroom zelf ook weer de media op; in een interview met Voetbal International relativeert hij de zaken.

“Meneer Collard is laatst een kwartiertje aangeschoven, want daarna moest hij weer weg. Sindsdien heb ik niets meer van hem gehoord. Volgens mij is het een prima algemeen directeur, maar hij heeft geen verstand van voetbal, net als de commissarissen. Daarom moeten er technische mensen bij. Dan ga ik investeren; eerst moet er een manager met een goed netwerk bij. Ik heb bijna gebedeld of ik Roda mag helpen.”

Afgelopen zomer nam Roda nog publiek afstand van Hendriks. Dat ging met de nodige aantijgingen in de media over en weer, nadat eerst was gesproken over een miljoeneninjectie. Uiteindelijk bleek dat dus allemaal een luchtbel, waarna de Trots van het Zuiden zonder de hulp van Hendriks de selectie samenstelde. Nu krabbelt de club dus terug.

Collard geeft aan dat Roda zich alleen kan versterken als er spelers vertrekken of een externe participant bereid is te helpen “Dan is Arnold natuurlijk de eerste met wie je om tafel gaat. In de zomer was hij teleurgesteld, maar de scherven waren gauw gelijmd. Hij is bij elke thuiswedstrijd, van rancune is geen sprake. De contacten zijn goed.” Zoals uit het bovenstaande blijkt, denkt Hendriks er iets anders over.

Volgens de textielmagnaat is het wel nodig dat er nieuwe spelers bij komen. “Er moeten vier spelers bij, anders promoveren we niet. Nu hebben we nog krediet van sponsoren en supporters, maar dat raakt op. Als we dit seizoen niet promoveren, vrees ik dat het voorbij is. Het geld dat er is, moet beter worden gebruikt. Als er de komende drie jaar geen speler doorstroomt, moet je dat geld niet in de jeugd stoppen. Stop het in de selectie!”

 

Comments are closed.