Hendriks positief over investeerder; kritiek op Caanen zwelt aan

Voormalig suikeroom Nol Hendriks heeft zich tegenover Voetbal International positief uitgelaten over de aandelenoverdracht die vandaag heeft plaatsgevonden bij Roda JC Kerkrade. De Rus Aleksei Korotaev verkrijgt daarmee een minderheidsbelang in de club. “Laten we hopen dat ze direct gaan investeren.”

Hendriks, die niet meer als investeerder bij de club is betrokken, werd vanochtend wel geïnformeerd door de clubleiding. Dat gebeurde nog voordat het personeel het nieuws hoorde. “Ze hebben me ingelicht voor ze het nieuws naar buiten brachten. Ik heb niet doorgevraagd, maar mijn eerste gevoel zegt dat dit er heel goed uitziet voor Roda JC. Hij heeft een bank in Dubai.” Zelf zegt ome Nol vorig jaar voor het laatst geïnvesteerd te hebben, waarbij het ging om ‘gewone’ sponsoring. “Ik heb afstand genomen, ga ook niet meer naar uitwedstrijden. Toch blijft het moeilijk: Roda is als mijn derde kind.”

De textielmagnaat hoopt dat er snel kwaliteitsinjecties in de selectie zullen plaatsvinden. “Ik heb begrepen dat het geld al binnen is en direct geïnvesteerd kan worden. Ik ben heel blij dat ze iets hebben gevonden. Bovendien is het goed dat het niet om een meerderheidsbelang gaat, want dan lopen sponsoren weg. Nu kunnen ze samen gaan bouwen aan de club.” Met de huidige selectie gaat Roda het dit seizoen immers niet redden, aldus Hendriks. “Het is een ramp. In de voorbereiding heb ik al gezegd dat ze samen met Go Ahead Eagles tegen degradatie zouden strijden. De selectie is niet goed genoeg. In twee jaar tijd zijn er vijf spitsen gekomen, waarvan er geen enkele weet te overtuigen. Er moet aanvallend snel wat bijkomen. Ik hoop dat er een goede technische man met een goed netwerk komt.”

Wantrouwen jegens Caanen
Daarmee geeft Hendriks aan niet te vertrouwen op het technische vermogen van de huidige directeur, Ton Caanen. Daarmee blijkt hij niet de enige te zijn. VI-journalist Geert-Jan Jakobs weet te melden dat binnen de club in iedere laag kritiek klinkt op zijn functioneren. De laatste weken rommelt het sowieso onder de achterban, waarin steeds luidruchtiger gepleit wordt voor acties jegens Caanen. Ook de medewerkers en zelfs de Raad van Commissarissen lijken nu het vertrouwen te verliezen in de TD, die volgens allen te eigengereid zou functioneren. Hij zou steeds de voorkeur blijven geven aan spelers uit eigen netwerk.

De scouting voelt zich niet serieus genomen en liet de leiding onlangs weten welke spelers Roda ook had kunnen aantrekken. Op deze lijst stonden onder andere de namen van Mark van der Maarel, Stefan Thesker, Cyriel Dessers en Brian Hamalainen. Deze spelers zijn dit seizoen, op Van der Maarel na, allen vaste waarden bij hun clubs. Caanen zelf noemt het schrijven ’tendentieus’, aldus de onderzoeksjournalist van VI. Desondanks verliezen steeds meer mensen binnen de club het vertrouwen in zijn functioneren.

Comments (1)

  1. En noe liehkt ’t toch sterk d’r op dat Tonnie himself dea ZjwitseRus bènne gehengeld heat. Doamit hèht Tonnie weer zien eige contracverlenging geregeld. Teagestènjers van Tonnie, “wen er maar aan”.

Comments are closed.