Hendriks: “Wacht nog steeds op factuur salaris Juric”

Nol Hendriks betaalt op dit moment nog niet het salaris van Tomi Juric. Dat heeft de Heerlense textielmagnaat verklaard tegenover het Limburgs Dagblad. Daardoor moet Roda JC voorlopig zelf dat salaris betalen.

Collard geeft aan dat er nog geen handtekeningen staan onder de deal met Hendriks. Dat betekent dat de club diep in de buidel moet tasten. Het salaris van de Australiër bedraagt maandelijks ongeveer 33.000 euro. Het nieuws komt toevallig genoeg in dezelfde week als waarin bekend werd dat Roda momenteel niet de huur van het Parkstad Limburg Stadion kan betalen. Die huur van € 50.000,- bleek afgelopen maand teveel gevraagd voor de club.  Toch ontkent algemeen directeur Wim Collard dat Roda de huur niet kan betalen vanwege het loonstrookje van de spits. “Tomi heeft recht op zijn salaris, maar er is geen causaal verband”, verklaart de directeur tegenover de krant. “We moeten in onze positie keuzes maken en 50.000 euro is veel geld.”

Volgens suikeroom Hendriks ligt de zaak iets anders; hij geeft aan nog helemaal geen rekening van de club te hebben ontvangen. “Ik ben bereid het salaris van Juric te betalen, maar dan moet er wel iets gebeuren. Het contract loopt vanaf 16 augustus, maar ik heb nog steeds geen factuur gekregen van Roda.” Het uitblijven van die tientallen duizenden euro’s zou kunnen verklaren waarom Roda afgelopen week “niet liquide genoeg” bleek om de huur te betalen, maar dat is speculatie.

Interlands
Juric zelf zal van al deze trammelant waarschijnlijk weinig meekrijgen. Hij bevindt zich momenteel in Amman, waar hij morgen met de Socceroos een interland zal spelen tegen gastheer Jordanië. Dit gaat om een kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in Rusland. Wie deze dagen niet ontbreekt is international Richmond Boakye. Hij was geselecteerd voor de oefeninterland Canada – Ghana, die volgende week dinsdag gespeeld zou worden, maar hij kreeg niet op tijd een visum voor de Verenigde Staten. Voor de VS? Ja, voor de VS, want die oefeninterland zou in Washington worden afgewerkt. Perschef Rob Goossens verklaart tegenover het LD dat de Ghanese voetbalbond te laat was met het aanvragen van het visum. “We hebben daarna nog gekeken of we iets voor Boakye konden betekenen, maar dat lukte niet meer.”

Foto: Pro Shots

Comments (1)

  1. O, ooohhh!

Comments are closed.