“Het is zaak dat we er vrijdag weer staan”

Vrijdagavond gaat Roda JC Kerkrade proberen om de pijnlijke thuisnederlaag tegen Almere City FC (1-4) weg te poetsen. Om 20:00 is De Graafschap de tegenstander op De Vijverberg. In gesprek met Roda JC Club TV blikt oefenmeester René Trost vooruit op dit duel.

“Vrijdag was het zeker even schrikken. Het was een grote teleurstelling; we zijn het niet gewend dat we de hele wedstrijd weggetikt worden.” De eerste nederlaag van Roda JC, uit bij FC Volendam, was ook al een kansloze (3-0). Dat is volgens Trost geen incident. “Het is toch een tendens. Als we niet goed zijn, is het meteen ook dramatisch. We konden geen lichtpuntje vinden. Zeker na de rode kaart was het kansloos. In de tweede helft probeerden we toen snel iets te forceren, maar dat plan kon na twee minuten weer de prullenbak in. Het was niet net niet, maar helemaal niet, en dat zorgde voor een grote nederlaag.”

Van paniek wil Trost echter niets weten. “Er is pas paniek als de tap leeg is… We kunnen heus wel eens een wedstrijd verliezen. Het belangrijkste is wat we er nu mee doen en daarom hebben we deze week goed bij elkaar gezeten. Ik denk dat het een echte off-day was; het is zaak dat we er tegen De Graafschap weer staan. Daar hebben we echt wat recht te zetten, ook al is het geen makkelijke wedstrijd.”

Dat zal in ieder geval moeten gebeuren zonder de geschorste Wiljan Pluim en de geblesseerde Anco Jansen en Martijn Monteyne. “Het is nog steeds de vraag of Biemans en Van Peppen fit zijn, maar ik denk het wel. We gaan geen gekke dingen doen; dat willen we vermijden, zodat we de rust erin kunnen houden. Bij de opstelling kijk ik niet naar de wedstrijd van aanstaande maandag tegen Oss, eerst moeten we morgen winnen. Als we dat doen, wordt het maandag ook makkelijker.”

Volgens velen kon Roda de periodetitel even uit haar hoofd zetten na vrijdag, maar Trost is het daar niet mee eens. “Als je maar één wedstrijd verliest, is de kans groot dat je de periode wint. Vanaf vrijdag willen we weer een prima serie neerzetten. Dat hebben we ook gedaan en we werden steeds beter. Wat dat betreft is het jammer dat N.E.C. nog zo laat scoort (1-1 tegen Jong Ajax, red.), maar dat is wel knap van ze, al zie je wel dat ze het ook niet gemakkelijk hebben. Als je de scherpte even niet hebt, wordt het meteen lastig. Je zag N.E.C. ook de grootste kansen missen. Gelukkig laat de concurrentie punten liggen. Bij een uitoverwinning bij De Graafschap kunnen we gaan beginnen aan een nieuwe serie.”

Foto: Pro Shots

Comments are closed.