Roda haalt Vergoossen terug als adviseur

Sef Vergoossen gaat per direct terug aan de slag bij Roda JC. Hij gaat als technisch adviseur Ton Caanen en Yannis Anastasiou ondersteunen. Hij zal dit doen zonder hiervoor een euro te rekenen. Waar Vergoossen in eerste instantie overvallen werd door het verzoek van de clubleiding van Roda JC, is hij hierna toch akkoord gegaan. Volgens hem speelt de emotionele binding met Roda JC hierbij een belangrijke rol.

Sef Vergoossen gaat zoals eerder genoemd niet enkel Anastasiou ondersteunen, maar ook technisch directeur Caanen. Dit zal gebeuren door het aanschuiven bij het technisch overleg dat iedere week plaats vind. Verder gaat Vergoossen nog zoveel mogelijk wedstrijden en trainingen van Roda JC bezoeken, maar hij gaat zich hierbij zoveel mogelijk op de achtergrond houden.

Ton Caanen schrijft het volgende op de clubsite over de komst van Vergoossen: “Wij hebben als organisatie de afgelopen tijd flinke stappen in de goede richting gezet, alleen de sportieve prestaties blijven helaas achter. Net als ik was hoofdtrainer Yannis Anastasiou het met mijn analyse eens dat de club iets extra‘s nodig heeft. Wat is er dan mooier, dan iemand met zoveel jaar aan ervaring op topniveau bij de club te betrekken. Bovendien kennen Sef en Yannis elkaar goed en daarnaast is Vergoossen ook voor de Raad van Commissarissen een goede sparringpartner.”

De komst van Vergoossen ligt natuurlijk wel gevoelig bij een aantal fans. Hij was een van de kartrekkers bij de fusie van Fortuna en Roda JC tot Sporting Limburg. De prestaties van het eerste elftal van Roda JC op dit moment vragen echter voor een ingreep en de ervaring van Vergoossen kan de prestaties hopelijk weer in een omhooggaande spiraal krijgen.

Het aanstellen van Vergoossen wordt op veel plekken in een parallel getrokken met het aanstellen van Dick Advocaat bij Feyenoord en Guus Hiddink bij PSV. Ook deze clubs hadden een onervaren trainer op de bank zitten die voorzien kon worden van advies. Maar het grote verschil met Roda JC is dat Vergoossen ook Caanen gaat adviseren, die ook nog niet veel ervaring heeft als Technisch Directeur. Het is dus maar zeer de vraag of een persoon met een ‘vrijwillige’ functie binnen de club, de club daadwerkelijk weer op de rails kan krijgen op technisch vlak.

Vergoossen is in elk geval de rest van het seizoen beschikbaar voor Roda JC.

Comments (12)

Comments are closed.