Jansen buiten selectie, Gyasi in de basis

Morgenavond hervat Roda JC Kerkrade de competitie. In de twintigste speelronde van de Jupiler League gaan de Kerkradenaren op bezoek bij angstgegner RKC Waalwijk. Anco Jansen zit voor die wedstrijd niet bij de wedstrijdselectie van trainer René Trost, meldt 1Limburg.

Tijdens het oefenduel tegen FC Lienden zag Trost namelijk dat Jansen natrapte op zijn tegenstander. Dat gebeurde al redelijk vroeg in de wedstrijd, maar de oefenmeester schroomde niet om de aanvaller onmiddellijk te wisselen. Speculaties over dat de wissel zou plaatsvinden vanwege de felheid van zijn tegenstander of vanwege een eventuele blessure waren dus onjuist. Als gevolg van het natrappen, behoort Jansen als straf niet tot de wedstrijdselectie voor het duel van vrijdagavond.

Wie wel tot de selectie behoort is nieuwkomer Edwin Gyasi. Sterker nog, hij behoort niet alleen tot de selectie, maar hij start waarschijnlijk ook meteen in de basis. Wie zeker niet in de basis zullen starten zijn Brian Jacobs en verdediger Guy Ramos. Beiden zijn namelijk geblesseerd en dat lijkt van langere duur te gaan zijn.

Ook bij RKC begint een nieuweling in de basis, zo meldt het Brabants Dagblad. Aanvaller Gianluca Maria, die in de winterstop is overgekomen van MVV, start meteen vanaf het begin in het Mandemakers Stadion. Nando Wormgoor, die tevens nieuw is bij RKC, start op de bank.

Later vandaag verschijnt er op www.rodajclive.nl nog een uitgebreide voorbeschouwing op het duel met de Waalwijkers!

Foto: Pro Shots

Comments are closed.