Trost: “Van RKC moet je gewoon winnen”

Na een lange winterstop hervat Roda JC Kerkrade morgen de competitie. De Kerkradenaren moeten op bezoek bij angstgegner RKC Waalwijk, dat na een dramatische eerste seizoenshelft hekkensluiter is in de Jupiler League. In gesprek met Roda JC Club TV blikt René Trost vooruit op het duel tegen de Waalwijkers.

Trost laat weten tevreden te zijn over de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. “Ik heb er zin in. We hebben een paar hele goede weken achter de rug, naar mijn mening. We hebben hier best veel en lekker getraind, en we hebben geen problemen gehad met het veld.” Ook over de wedstrijden tegen Lommel United en FC Lienden was Trost tevreden. “We hebben twee wedstrijden nog kunnen spelen, dus we hebben een prima voorbereiding gehad.”

“We hebben een nieuwe speler binnen gehaald. We hadden immers wat nood aan snelheid voorin en dat hebben we nu erbij. Daar ben ik tevreden mee.” Met Edwin Gyasi wil Trost weer voor het 4-3-3-systeem gaan. “Daar zijn we duidelijk in geweest. We gaan met buitenspelers spelen, misschien komt er nog ééntje bij. Met Edwin zijn we in ieder geval al erg tevreden.” Het is niet de eerste keer dat Trost in aanraking komt met Gyasi. “Met MVV heb ik nog tegen hem gespeeld, toen hij nog bij Telstar zat.” De trainer weet waar de kwaliteiten van Gyasi liggen. “Hij zit op de brommer, hè. Hij is snel en technisch vaardig. Nu hebben we iemand die we eens achter de verdediging van de tegenstander kunnen sturen, daar zullen ze rekening mee moeten houden. Hij wil hier z’n carrière een push geven en ik hoop dat ‘m dat gaat lukken.

Vooruitblikkend op de januarimaand, ziet Trost het allemaal zonnig in. “Het is een pittige, maar ook een heel uitdagende maand. Als we hier goed doorkomen, hebben we alle kansen om N.E.C. in te halen. Zij moeten wel een dip hebben, anders gaat het ‘m niet worden. Ik ga er echter niet vanuit dat ze dit het hele seizoen volhouden.” Op de korte termijn hoopt de trainer uiteraard op meer bekersucces. “Als je van PSV kan winnen, speel je een week later tegen Excelsior. Je kan dan als eerstedivisionist gewoon de halve finale halen! Het is loodzwaar, maar wel een uitdaging. Nu ga je echt ergens voor spelen! Daar doe je het toch voor? Bovendien hebben we twee geweldige derby’s in het verschiet.”

Toch wil de trainer niet op de zaken vooruitlopen. Eerst wacht vrijdag de hekkensluiter. “Dat is nu de meest belangrijke. Het lijkt me duidelijk dat je daar gewoon moet winnen. N.E.C. moet naar FC Eindhoven, dat is niet de eerste de beste. Als het een beetje meezit, kunnen we misschien wat inlopen.”

Foto: Pro Shots

Comments are closed.