Jansen en Werker in de basis tegen PSV

In het bekerduel tegen PSV zal René Trost opnieuw het basiselftal op enkele plaatsen wijzigen, net zoals hij dat deed in de wedstrijden tegen sc Heerenveen en Sparta. Dat verklaart hij in gesprek met 1Limburg.

Allereerst zal Benjamin van Leer het doel van de Kerkradenaren verdedigen in het duel tegen de titelkandidaat. Aan het begin van het seizoen is afgesproken dat hij Bram Verbist in de bekerduels zou vervangen en die afspraak wordt nog steeds nagekomen.

Daryl Werker vervangt Bart Biemans of Crescendo van Berkel in het centrum van de verdediging. Waarschijnlijk zal Van Berkel geslachtofferd worden, na zijn zwakke prestatie tegen RKC Waalwijk. Guy Ramos is nog steeds geblesseerd.

Ten derde zal Anco Jansen terugkeren van zijn disciplinaire schorsing tegen RKC. Hij hoorde toen niet bij de selectie vanwege natrappen in het duel tegen FC Lienden, maar mag nu weer in de basis starten. Aangezien Trost tegen de regionale site heeft aangekondigd voor drie wijzigingen te kiezen, lijkt het erop dat Jansen in de spits zal starten. Daar vervangt hij Johan Plat, die geblesseerd is geraakt in het duel met RKC. Ook Frank Demouge zit niet bij de selectie vanwege een blessure die hij in Waalwijk heeft opgelopen.

Trost wilde zijn basisformatie wel wijzigen, net als in de eerdere bekerduels, “maar het zou niet zo rigoureus zijn als toen, want dat kan je tegen PSV niet maken.” Bovendien geeft hij aan dat hij de spelers die opzichtig faalden in Waalwijk op zoek moeten kunnen gaan naar eerherstel. “Het is belangrijk, ongeacht de uitslag, dat we met een goed gevoel van het veld kunnen stappen.”

De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion begint morgen om 20:00.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.