Mads Junker zet punt achter loopbaan

Mads Junker, die tussen 2009 en 2012 de aanvalsleider van Roda JC Kerkrade was, zet een punt achter zijn carrière. Het avontuur van de Deen bij het Indiase Delhi Dynamos blijkt het laatste kunstje van zijn loopbaan geweest te zijn.

Geen motivatie
De centrumspits, inmiddels 33 jaar, zegt niet genoeg motivatie te hebben om zijn carrière als speler nog een verder vervolg te geven. Hij speelde in de laatste maanden van 2014 in de nieuw opgezette Indiase competitie 14 duels in dienst van Delhi Dynamos. Als aanvoerder scoorde Junker 3 maal voor het team dat getraind werd door Harm van Veldhoven. De aanvaller mocht van zijn werkgever bij de club blijven, maar koos er dus voor om te stoppen.

Onder diezelfde Van Veldhoven kende Junker de beste periode in zijn loopbaan, nadat Roda JC hem in 2009 oppikte bij Vitesse. Waar hij in Arnhem 4 seizoenen nodig had om tot 17 Eredivisiegoals te komen, ontpopte de nummer 9 zich in het Parkstad Limburg Stadion tot een ware goalgetter. In zijn debuutseizoen liet hij maar liefst 21 treffers aantekenen en hij herhaalde dat kunstje in het daaropvolgende seizoen; met 20 doelpunten greep hij nét naast de topscorerstitel van de Eredivisie. In zijn laatste jaargang in dienst van de Limburgers bleek de sympathieke aanvoerder eveneens, naast de doelpuntenmachine genaamd Malki, van grote waarde voor het team, met 7 doelpunten en 12 assists.

Walking in a Junker wonderland
Met bijna 50 goals in 3 seizoenen, zijn strijdlust en niet te vergeten zijn persoonlijkheid als leider groeide Junker uit tot de publiekslieveling van de Kerkraadse achterban. Het “Walking in a Junker wonderland” schalde bij ieder thuisduel veelvuldig van de tribunes. Toen de Deen in 2012 samen met coach Van Veldhoven naar KV Mechelen vertrok, bleek dat deels de inleiding voor een sportief moeizame periode voor de club; werd in 2013 degradatie nog ternauwernood voorkomen, in 2014 was het wel raak voor de Kerkradenaren. Desalniettemin leek een terugkeer van de spits in de afgelopen transferperiodes niet uit te sluiten, maar tot een comeback zou het uiteindelijk niet meer komen.

In totaal kwam Mads Junker tot 421 officiële duels, in dienst van Lyngby BK, Fremad Amager, Bröndby IF, Ölstykke, FC Nordsjaelland, Vitesse, Roda JC, KV Mechelen en Delhi Dynamos. Daarin bleek hij goed voor 155 treffers. Daarnaast speelde hij 7 interlands voor Denemarken (1 doelpunt).

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.