Juric weigert Chinese club en heeft aanbieding Roda in beraad

Er bestaat nog altijd een kans dat Tomi Juric ook volgend seizoen bij Roda JC Kerkrade speelt. De Australiër, wiens eenjarig contract deze zomer afloopt, heeft namelijk een aanbieding van een Chinese club geweigerd, terwijl de Limburgse Eredivisionist hem een nieuwe contract heeft voorgeschoteld.

Het is niet voor het eerst dat er Chinese belangstelling is voor de spits; in 2015 hengelden Shanghai Shenhua en Guangzhou Evergrande al naar de toenmalige aanvaller van Western Sydney Wanderers, die uiteindelijk opteerde voor een vertrek naar Roda JC. In China lagen destijds miljoenencontracten klaar voor de Australisch international, maar hij koos ervoor om zich in Europa te gaan manifesteren; bij Roda leverde hem dat een salaris van enkele tonnen op, waarvoor externe financiers garant stonden.

De blessuregevoelige Juric kwam tot 7 treffers in 20 duels voor de Koempelclub, die voor hem uiteindelijk als springplank zou moeten dienen naar een grotere club in een (grotere) Europese competitie. De vraag is of die overstap er deze zomer al in zit, aangezien zich buiten de Chinese aanbieding nog geen club concreet heeft aangediend, of dat de man met rugnummer 9 er nog een seizoen aan vastplakt in het Parkstad Limburg Stadion. De Kerkraadse clubleiding wil in ieder geval door met de aanvaller, getuige het contractvoorstel dat zij eerder deze week aan Juric deed. De Socceroo beraadt zich momenteel met zijn zaakwaarnemer over zijn toekomst.

Eerder vandaag legde Roda JC in de persoon van Dani Schahin een potentiële concurrent voor Juric in de aanvalslinie vast. Bovendien denkt de club ook nog steeds aan een mogelijk langer verblijf van Mike van Duinen, die eigendom is van Fortuna Düsseldorf.

Foto: Pro Shots

Comments (30)

Comments are closed.