Kalezic tevreden: “Verdiend punt tegen subtopper”

Roda-trainer Darije Kalezic toonde zich tevreden na het 0-0 gelijkspel tegen FC Groningen. De coach zag dat zijn team de nummer zes van de Eredivisie aardig in bedwang wist te houden.

“We zaten de afgelopen weken in een mindere fase; dan begint het sowieso met de nul houden”, aldus Kalezic. “De laatste wedstrijden is wel gebleken dat als wij niet het doel leeg houden, we sowieso verliezen.” Daarmee refereert de coach aan de recente harde nederlagen tegen Heerenveen (3-0), PEC (0-5) en Ajax (6-0).

“Vandaag spelen we tegen FC Groningen, dat vijfde wil worden, de beker heeft gewonnen en Europees voetbal speelt. We moeten dan niet de illusie hebben dat we hen helemaal zoek kunnen spelen. Ik moet mijn spelers dan ook complimenten geven voor de manier waarop ze het dicht hebben gehouden. Daarmee ben ik tevreden.”

Roda staat door het gelijkspel nog veertiende, met een voorsprong van vijf punten op de gevreesde zestiende plek. Daaraan klampt Kalezic zich echter niet vast. “We houden onszelf niet voor de gek: ons vasthouden aan de ranglijst kan niet.”

Foto: Pro Shots

Comments (2)

Comments are closed.