Roda JC en FC Groningen spelen bloedeloos gelijk

Roda JC Kerkrade en FC Groningen hebben zondagmiddag de punten gedeeld in Kerkrade. In een saaie wedstrijd, waarvan met name de eerste helft niet om aan te zien was, werd er niet gescoord: 0-0.

Tijdens het eerste bedrijf werd al snel duidelijk dat beide ploegen vooral speelden om niet te verliezen. Er vielen bijna geen kansen te noteren. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af en wanneer het richting de zestien ging, ontbrak het vaak aan een goede eindpass.

Aan Roda-zijde viel er precies één kans te noteren. Padt moest in actie komen bij een corner van Roda JC, die voor de voeten viel van Mitchel Paulissen. Voor de rest hoefde zowel hij als zijn collega Van Leer aan de overkant niet in actie te komen.

De tweede helft begon niet veel beter, totdat de wedstrijd na een kwartiertje tot leven kwam. Van Leer moest binnen drie minuten drie keer in actie komen op schoten van FC Groningen. Eén keer tikte hij de bal keurig tot corner, twee keer had de thuisploeg geluk dat er geen speler van de wit-groenen nabij was om in te tikken.

In het laatste half uur was Roda sterker. Hicham Faik wist doelman Padt drie keer tot een goed optreden te dwingen en uit corners werden schoten van Sankoh en Paulissen geblokt. Uiteindelijk bleken beide ploegen in de slotfase vooral bang om nog een tegendoelpunt te moeten incasseren. De Kerkradenaren maakten op basis van de tweede helft de meeste aanspraak op drie punten, maar een gelijkspel was uiteindelijk een terecht resultaat.

Aan Roda-zijde debuteerde Maecky Ngombo in de Eredivisie. Hij verving tien minuutjes voor het einde Richmond Boakye in de spits.

Foto: Voetbalprimeur

Comments (1)

Comments are closed.