Kalezic zet zijn carrière voort bij Al-Taawon

Nadat eerder vandaag bekend werd dat Roda overeengekomen was met Kalezic het contract te beëindigen, komt nu naar buiten dat hij een nieuwe club heeft gevonden. Darije Kalezic was één seizoen trainer van Roda JC en zet zijn loopbaan nu voort bij Al-Taawon in Saudi-Arabië.

Nadat Kalezic Roda in de Eredivisie hield, wordt toch zijn per 1 juli zijn contract ontbonden. Hierna zal hij aan de slag gaan bij Al-Taawon. Bij Al-Taawon tekende hij een zeer lucratief contract voor één seizoen, met een optie op een tweede jaar. Al-Taawon eindigde afgelopen jaar 4e en mag daarmee uitkomen in de Champions League van Azië.

Kalezic laat aan VI weten: ‘De leiding wil de goede prestaties van vorig seizoen een vervolg geven’. Verder geeft hij aan:’Via mijn management ben ik met de club in contact gekomen. Al-Taawon voetbalt op de Nederlandse manier, aanvallend en met drie spitsen. Mijn ervaringen met het Nederlandse voetbal zullen daar goed van pas komen.’

Een opmerkelijke uitspraak, aangezien hij bij Roda JC vooral bekend stond om zijn verdedigend voetbal. De snelle overstap van Kalezic verklaart wel waarom hij af zag van de contractuele ontslag vergoeding bij Roda JC. Zo kon een lang lopende zaak voorkomen worden en kan hij snelle deze overstap maken.

Comments (20)

Comments are closed.