Kerkraads kaartenfestival eindigt in 9 tegen 10 én 0-3

Roda JC heeft zaterdagavond alweer voor de 9e keer op rij in haar eigen Parkstad Limburg stadion verloren. De eerste helft werd vooral gekleurd door een fraai doelpunt van Larsson en het optreden van Nijhuis. Hij gaf Kum en Ajagun beide 2 gele kaarten waardoor Roda met 9 man op het veld kwam te staan. Hierna kwam er wel meer strijdt in het elftal van Roda, maar met 9 man wisten de geel-zwarten een eindstand van 0-3 niet te voorkomen.

Roda JC begon goed aan de wedstrijd. Het spel was veel beter dan wat we afgelopen weken hadden gezien. Maar in de 8ste minuut krulde Larsson de bal met een vrije trap fraai achter Benjamin van Leer. De bal ging over de muur in de hoek waar van Leer niet meer bij kwam. Roda was duidelijk even in de war door dat snelle doelpunt. Toch pakte de thuisploeg het snel weer op. Tot de grote ‘Bas Nijhuis-show’ begon. Hij gaf een gele kaart aan Ajagun voor klagen. Niet veel later volgde er ook een voor Kum. Roda drong verder aan, maar toen volgden er nog een tweede gele kaart voor Ajagun. Het publiek was het hier duidelijk niet mee eens. Er volgden een aantal spreekkoren richting Nijhuis zijn moeder. Ook Kum kreeg nog voor rust een tweede gele kaart, waardoor hij kon vertrekken. Op het veld en op de tribune leek niemand meer bezig met de wedstrijd. Nijhuis dreigde zelfs enkele keren met het staken van de wedstrijd, wanneer de spreekkoren niet zouden afnemen. Toch werd de rust met een stand van 0-1 gehaald.

Na de rust was na een toespraak van Wim Collard de rust enigszins teruggekeerd. Roda JC begon fel en vocht voor iedere meter. Het bleef lange tijd 0-1 en iedereen rook dat er wellicht uit een counter nog wel iets in zou kunnen zitten. Echter door het grote veldoverwicht van Heerenveen viel er toch nog in de 68ste minuut de 0-2 via Veerman. Hij kreeg de bal tegen zijn scheenbeen geschoten en hoefde enkel de bal nog binnen te lopen. Ook Heerenveen eindigde niet met 11 spelers. Facey moest ook het veld verlaten nadat hij een tweede gele kaart pakte. Toch hield dit Heerenveen niet tegen om nog de 0-3 te maken via een uitstekend spelende Zeneli. In de slotfase had Rutjes nog een kans iets terug te doen, maar hij schoot wild over. In de slotfase leken beide ploegen vooral het einde te willen halen en voetbalden rustig de wedstrijd uit. Het Kerkraads publiek bedankte cynisch nog de scheidsrechter en zo werd een matige avond met het oog op de ranglijst van de Eredivisie beëindigd.

Comments (9)

Comments are closed.