Kogel is door de kerk: Church tekent bij Roda

Het is dan toch zover: Roda JC Kerkrade heeft haar nieuwe centrumspits binnen. Simon Church komt over van het Engelse Milton Keynes Dons. De Welshman tekent in het Parkstad Limburg Stadion een contract tot het eind van het seizoen, met een optie voor een extra jaar.

De komst van de 38-voudig international van Wales hing inmiddels een aantal dagen in de lucht, en nu is de kogel dan ook daadwerkelijk door de kerk. In de afgelopen zomer maakte Church met de nationale ploeg nog de oversteek naar Frankrijk om daar op het Europees Kampioenschap tweemaal in te vallen, nu steekt hij dus het Kanaal over om bij de Koempelclub aan de slag te gaan. Daar moet de 27-jarige aanvaller voorlopig de nieuwe targetman in de punt van de aanval worden, aangezien de voor die positie beoogde Dani Schahin voorlopig nog niet inzetbaar is vanwege blessures en diens vervanger Nestoras Mytides vooralsnog niet aan de verwachtingen kon voldoen. We veronderstellen dat Church wel bekend is met het feit dat Roda het leeuwendeel van haar duels op kunstgras afwerkt.

Roda-coach Yannis Anastasiou kent Church van hun gezamenlijke periode bij het Engelse Reading, waar de Griek gedurende twee maanden als assistent-trainer samenwerkte met de spits. Het is zeker niet de enige ex-werkgever van de Welshmen, die regelmatig verkaste en verhuurd werd aan clubs in verschillende Engelse divisies: sinds 2007 stond hij onder contract bij Reading, maar werd hij geleend aan Crew Alexandra, Yeovil Town, Wycombe Wanderers, Leyton Orient en Huddersfield Town. In 2013 tekende hij een contract bij Charlton Athletic, om twee jaar later naar MK Dons te trekken. Die club verhuurde hem onlangs nog aan Aberdeen, dat uitkomt in het Schotse Premiership, waar Church in 13 duels 6 keer trefzeker was. Alles bij elkaar scoorde Church 51 goals in 273 duels, waarin hij bovendien 22 assists gaf. Als international van Wales liet hij in 38 interlands 3 maal het netje bollen.

Ton Caanen op de Roda-clubsite over de kersverse aanwinst:”Met Simon hebben we onze gewenste versterking voor de aanval binnen. Hij heeft ervaring op het hoogste niveau en zal per direct aansluiten bij de selectie.”

Foto: Daily Mail

Comments (66)

Comments are closed.