Locadia op de radar van Roda JC

Roda JC Kerkrade heeft nadrukkelijke belangstelling in de diensten van Jürgen Locadia. De aanvaller van landskampioen PSV wil in het aankomende Eredivisie-seizoen veel speelminuten gaan maken en dat zal lastig worden bij zijn huidige broodheer. Volgens het Eindhovens Dagblad willen naast Roda nog drie andere clubs Locadia op huurbasis overnemen.

Speelminuten in het centrum
Behalve de Kerkraadse promovendus zijn namelijk ook SC Heerenveen, N.E.C. en PEC Zwolle geïnteresseerd in Locadia. Al deze clubs willen de 22-jarige spits voor één seizoen huren van de Eindhovenaren, waar men volgens coach Phillip Cocu “in hem (Locadia, red.) een toekomstige PSV-1 spits ziet”. PSV ziet er naar eigen zeggen op dit moment niets in om de aanvaller voor een seizoen elders te stallen, maar het is de vraag of Locadia en diens zaakwaarnemer daar genoegen mee nemen. Een verhuurperiode zou de geboren Emmenaar immers de mogelijkheid geven om zich op Eredivisieniveau te profileren op zijn favoriete positie: in de spits. Op dit moment is Luuk de Jong de onbetwiste centrumaanvaller in Eindhoven en zoekt men bovendien versterkingen voor de vleugels, waar Locadia in de afgelopen jaargang zo nu en dan geposteerd werd maar eigenlijk niet thuishoort. Hij is niet van plan om nog een seizoen tweede viool te gaan spelen.

“Jürgen staat gewoon onder contract bij PSV”
Volgens Cocu doet Locadia er desalniettemin verstandig aan om bij zijn huidige broodheer te blijven trainen en spelen. “Hij heeft vorig jaar een contract ondertekend. De verbintenis loopt nog tot midden 2019 dus de club heeft de regie. Wij hebben ontzettend veel vertrouwen in hem en denken dat Jürgen door bij ons te blijven ook kan groeien naar het niveau dat bij een basisspeler van PSV 1 hoort.” Het feit dat de aanvaller openlijk aangeeft dat hij tussentijds elders zijn wedstrijden wil gaan spelen, lijkt weinig indruk op Cocu en het PSV-management te maken. Althans, dat straalt men naar buiten uit: “We kunnen 150 scenario’s neerleggen, maar Jürgen staat gewoon onder contract bij PSV. En ik vind dat je als club de touwtjes in handen hebt”, aldus de coach van de Eindhovenaren.

Op zoek naar een spits
Roda zou de jongeling in Kerkrade een garantie op een basisplaats kunnen bieden. De club is naarstig op zoek naar een speler die de spitspositie in de Eredivisie zou kunnen innemen. Momenteel heeft men daarvoor de beschikking over Rigino Cicilia (nog niet klaar voor het hoogste niveau), Santiago Palacios (eigenlijk een schaduwspits) en Anco Jansen (die het liefst van de vleugel komt). In het eerste oefenduel, afgelopen zaterdag in Eygelshoven tegen Laura Hopel Combinatie (0-7), bleek bovendien dat het nog niet vaststaat of de club met een 4-3-3 of een 4-4-2 formatie aan het seizoen wil gaan beginnen; coach Kalezic speelde beide helften met een andere variant. Diezelfde Kalezic was vorig seizoen nog actief bij PSV, Locadia’s huidige werkgever, als coach van het beloftenteam.

Foto: Nu.nl

Comments (3)

Comments are closed.