Roda opent seizoen met zevenklapper tegen LHC

Roda JC Kerkrade heeft haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op het sportpark in Eygelshoven won de promovendus met 0-7 van tweedeklasser LHC.

In de zomeravondwedstrijd mochten drie jeugdspelers hun opwachting maken. Melvin Senden en Jorrit Smeets speelden in de eerste helft mee, in de tweede helft Lars Peters. Ook speelde Brian Jacobs weer eens mee. 

Die eerste helft werd met 0-5 afgesloten. Cicilia (2), Werker, Höcher en Jacobs maakten de doelpunten. In die helft speelden de aanwinsten Jens van Son en Santiago Palacios nog niet mee. Die maakten namelijk in de tweede helft hun opwachting en de laatstgenoemde maakte daarin ook zijn eerste doelpunt voor Roda JC. Het andere doelpunt in het tweede bedrijf werd gemaakt door Arjan Swinkels. 

In de laatste vijfenveertig minuten speelde Roda weer in het 4-4-2-systeem, waar in de eerste helft 4-3-3 gespeeld werd. Noemenswaardig was verder nog dat in de tweede helft Doriano Kortstam en Farshad Noor meespeelden aan Kerkraadse zijde. Beiden hebben nog geen contract: Noor houdt zijn conditie op peil bij de Kerkradenaren en ook Kortstam traint al langer mee, maar over hem is nog niets bekend gemaakt door de club. 

Opstelling eerste helft: Van Leer – Dijkhuizen, Senden, Werker, Van Peppen – Faik, Smeets, Höcher – Jacobs, Cicilia, Gyasi. 

Opstelling tweede helft: Van Leer – Noor, Swinkels, Kortstam, Peters – Rutjes, Van Son, Van Hyfte, Paulissen – Jansen, Palacios. 

Foto: Roda JC Live

Comments (2)

Comments are closed.