Sankoh versterkt defensie Roda JC

Roda JC Kerkrade heeft zich maandag versterkt met Gibril Sankoh. De verdediger uit Sierre Leone, die in een eerdere fase van zijn carrière al in Nederland actief was, komt over van het Chinese Henan Jianye. Hij is na Jens van Son en Santiago Palacios de derde versterking voor de promovendus.

Dat meldt 1Limburg. Sankoh had bij zijn Chinese werkgever nog een doorlopend contract, maar die verbintenis werd door die club afgekocht. Daardoor kan de centrale verdediger transfervrij de overstap maken naar de Kerkraadse Eredivisionist. In het Parkstad Limburg Stadion ondertekent Sankoh een contract voor één seizoen. Bij de Koempelclub zal hij samen met Bart Biemans moeten uitvechten wie er naast Arjan Swinkels in het hart van de verdediging zal komen te spelen.

Sankoh (32) voerde in de afgelopen tijd meerdere gesprekken met de Kerkraadse clubleiding, waarna men vandaag tot een overeenkomst kwam. Waarschijnlijk zal hij aanstaande zaterdag voor het eerst een wedstrijd in het geel-zwart spelen, wanneer Roda een oefenwedstrijd speelt in en tegen Gulpen (aftrap 18:00 uur). Sankoh zette zijn eerste stappen als proefvoetballer in 2004 bij Stormvogels Telstar, waarna hij tussen 2005 en 2010 niet minder dan 150 Eredivisieduels afwerkte voor FC Groningen. Vervolgens speelde hij in 3 seizoenen 56 Bundesliga-duels voor FC Augsburg en In de afgelopen twee jaargangen kwam hij dusuit voor het Chinese Henan Jianye.

Foto: Kicker

Comments (2)

Comments are closed.