Menzo solliciteert voor hoofdtrainerschap Roda JC

Stanley Menzo heeft wel oren ernaar om hoofdtrainer te worden bij Roda JC Kerkrade. De voormalig doelman heeft tegenover Voetbal International bevestigd dat hij volgend jaar graag aan de slag zou gaan in de Oostelijke Mijnstreek.

Het blijft echter niet bij deze open sollicitatie in het weekblad. Menzo heeft zichzelf, via zijn zaakwaarnemer, al aangeboden bij de club: “Onlangs heeft mijn zaakwaarnemer mijn cv naar Roda JC gestuurd. Ik zou het een fantastische uitdaging vinden, werken in Kerkrade. Roda heeft een mooi stadion en een selectie waarmee wat mogelijk is”, aldus Menzo. Er zijn echter meerdere oefenmeesters die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in de functie; daags na het vertrek van René Trost hadden zich al meer dan 10 werkloze trainers gemeld bij directeur Wim Collard.

Menzo is op het moment actief als coach van de Amsterdamse zondagtopklasser AFC. Hij startte zijn trainerscarrière in 2004 als keeperstrainer bij het Nederlands elftal. Hij werd vervolgens hoofdtrainer bij diverse clubs in de Eerste Divisie, bij achtereenvolgens AGOVV Apeldoorn, FC Volendam en SC Cambuur. Tussen 2010 en 2013 werkte hij bij Vitesse als assistent-trainer en coach van het beloftenteam. Met ingang van het seizoen 2013/2014 ging hij aan de slag bij het Belgische Lierse SK, maar toen het team zijn tweede seizoen opende met slechts 4 punten uit 6 wedstrijden, werd Menzo op straat gezet door de clubleiding. Nu wil de geboren Amsterdammer zijn carrière in het betaald voetbal in de zomer dus weer oppakken.

 

 

Comments (1)

  1. Bitte, nein Danke!

    Neet weer ’n experiment! Roda heht ‘nne ervare, stabiele trehner nwehdig.( Dan zeen ig lever beveurbeelt ‘nne Foeke Booij of vergeliekbaar of behter.)

Comments are closed.