“Met de verlenging werd ik op m’n wenken bediend”

Zaterdagmiddag vervolgt Roda JC Kerkrade haar jacht op de eerste periodetitel in Noord-Brabant. Helmond Sport is de gastheer en om 16:30 vindt de aftrap plaats op De Braak. In gesprek met Roda JC Club TV blikt René Trost vooruit op het duel.

Afgelopen dinsdag wonnen de Kerkradenaren nog met 2-1 van sc Heerenveen in de beker. Een dag later kwam Helmond Sport in actie tegen MVV; de Brabanders vlogen er echter uit na verlenging tegen de Maastrichtenaren. “Ik hoopte woensdag op verlenging bij MVV – Helmond en ik werd op mijn wenkend bediend. Nu heeft Helmond natuurlijk minder tijd om zich voor te bereiden”, aldus Trost.

Dat moet echter niet al te veel uitmaken. “We moeten gewoon weer van onze eigen kracht uitgaan en het beste uit onszelf halen. Dit is een heel belangrijke wedstrijd, ook met het oog op het naderende einde van de eerste periode. We moeten druk op N.E.C. houden. Als we winnen, maken we een grote kans op de winst van de periode. Het is gewoon een prijs; dat is belangrijk, dan hebben we zekerheid op deelname aan de play-offs.”

De Kattenmeppers zijn op z’n zachtst gezegd niet zo goed begonnen aan het seizoen; op dit moment bivakkeren ze op de zeventiende positie. “Op basis van de ranglijst is het een makkie, maar Helmond is een heel apart, sterk team. Ze hebben het momenteel niet makkelijk en daar moeten wij van profiteren.” In de voorbereiding won Roda JC Kerkrade nog met 1-0 van Helmond Sport, net zoals er met 4-0 van FC Volendam gewonnen werd. Dat bleek echter geen garantie; tegen Volendam werd in de competitie ook roemloos verloren. “Zoals tegen Volendam kan het niet nog eens gaan. Als we dat voorkomen, dan moet het te doen zijn. We gaan vol vertrouwen daarheen.”

Marc Höcher komt in ieder geval niet in actie tegen Helmond. “Met Marc nemen we gewoon geen risico, die gaat niet spelen.” Ook Anco Jansen en Martijn Monteyne komen niet in actie.

De volledige voorbeschouwing op het duel is hier te lezen.

Foto: Henk Korzelius

Comments are closed.