Roda stelt na rust orde op zaken; 1-2 in Helmond

Roda JC Kerkrade heeft weer 3 punten aan het totaalaantal mogen toevoegen. Op bezoek bij Helmond Sport wonnen de Limburgers, nadat ze tijdens de rust nog op achterstand stonden, met 1-2 door doelpunten van Wiljan Pluim en invaller Rigino Cicilia. Daardoor blijft het team van René Trost in de race om de periodetitel.

Roda startte sterk aan het duel. Helmond Sport-keeper Watt moest in de eerste 10 minuten handelend optreden op schoten van Frank Demouge en Mitchel Paulissen en zag dat Johan Plat met zijn inzet de lat raakte. De Kerkradenaren verloren daarna het initiatief aan de thuisploeg, die regelmatig de weg naar Roda-keeper Verbist begonnen te vinden en via Diouck de lat boven de Belgische keeper teisterden. Helmond Sport kwam nog vóór rust op voorsprong; arbiter Van Boekel oordeelde dat Nathan Rutjes tegenstander Roel van de Sande binnen het zestienmetergebied onreglementair van de bal af hield, waarna Stanley Elbers het buitenkansje vanaf de strafschopstip omzette in een treffer; 1-0 was dan ook de ruststand.

Met Hicham Faik als vervanger voor de verrassend in de basis gestarte Mitchel Paulissen begon Roda goed aan het tweede bedrijf. Na minutenlange druk voor het doel van Watt kwam in de 53e minuut de gelijkmaker van de voet van Wiljan Pluim, die goed afwerkte na een combinatie aan de rand van het strafschopgebied. Roda bleef ook in het vervolg de bovenliggende partij, maar doordat onder meer Johan Plat en Tom van Hyfte het vizier niet op scherp hadden staan, bleef de 1-1 op het bord staan. Daar leek verandering in te komen toen Frank Demouge mocht aanleggen voor een strafschop in de 72e minuut, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Watt, die daarmee leek uit te groeien tot de held van de wedstrijd.

Het zou echter anders lopen. In de 78e minuut bracht coach René Trost aanvaller Rigino Cicilia binnen de ploeg in de plaats van de tegenvallende Johan Plat en dat bleek een gouden greep, want nog geen 3 minuten later kopte hij op knappe wijze de 1-2 binnen. De jonge, lange aanvaller liet bij het ingaan van de extra tijd een enorme kans op nog een treffer onbenut, maar het zou geen gevolgen meer hebben voor de drie punten; die nemen de geel-zwarten mee terug in de bus naar Kerkrade.

Opstelling Roda JC: Verbist – Dijkhuizen, Biemans, Ramos, Van Peppen – Rutjes (88′ Van Berkel), Pluim, Van Hyfte, Paulissen (46′ Faik) – Plat (78′ Cicilia), Demouge.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.