Monteyne vindt onderdak bij ex-werkgever

Martijn Monteyne heeft een nieuwe club gevonden. De rechtsback, die deze zomer na 5 seizoenen moest vertrekken bij Roda JC Kerkrade, heeft een contract getekend bij KSV Roeselare. Daarmee keert de Belg terug bij de vereniging waar hij zijn profcarrière begon.

Dat bevestigt Roeselare maandagmiddag op de website. De inmiddels 31-jarige Monteyne heeft een tweejarige verbintenis ondertekend bij de club, die al enkele jaren haar duels speelt in de Proximus League, het Belgische equivalent van de Jupiler League. In 2001 werd de verdediger er overgeheveld van de jeugdafdeling naar het eerste elftal, waar hij vervolgens zes seizoenen deel van zou uitmaken. Tussen 2007 en 2011 werkte hij, samen met zijn broer Pieter-Jan, zijn wedstrijden af in dienst van Germinal Beerschot Antwerpen, om vervolgens de overstap te maken naar de Trots van het Zuiden.

In het Parkstad Limburg Stadion veroverde Monteyne vrijwel direct een basisplaats onder toenmalig trainer Harm van Veldhoven. Ook bij Ruud Brood was hij de eerste keus aan de rechterkant van de verdediging, totdat de Belg aan het begin van het seizoen 2013/2014 te maken kreeg met een ernstige enkelblessure, die hem tot de winterstop aan de kant hield. Daarna moest hij nieuweling en vervanger Henk Dijkhuizen voor zich dulden in de pikorde. Sinds januari heeft de club voor die positie bovendien de beschikking over Martin Milec, die inmiddels een onbetwiste basiskracht is. Derhalve was er voor Monteyne, die in totaal 104 duels uitkwam voor de Koempelclub, geen plaats meer in het Parkstad Limburg Stadion.

Foto: Pro Shots

Comments (32)

Comments are closed.