‘Roda in de running voor Cypriotisch international’

Roda JC Kerkrade zou zich willen versterken met Nestoras Mytidis. De 25-jarige Cypriotische aanvaller staat sinds 2009 onder contract bij AEK Larnaca en is bovendien international voor zijn land. Bij de Kerkraadse clubleiding is hij in beeld om de aanvalslinie aan te vullen.

Dat melden Grieks-Cypriotische bronnen maandagochtend. Hoe Roda bij de spits, die tevens als linksbuiten uit de voeten kan, terecht is gekomen, lijkt wel duidelijk; in het seizoen 2010/2011 was het Ton Caanen die als trainer van AEK Larnaca ervoor zorgde dat Mytidis debuteerde in het betaald voetbal. De aanvaller werd destijds overgeheveld uit de jeugdafdeling van de club waar hij tot op de dag van vandaag nog onder contract staat. Tot op heden speelde hij 107 duels voor zijn werkgever, waarin hij 27 maal trefzeker was.

Daarnaast is Mytidis een vaste klant in het Cypriotisch nationale team. In de 21 interlands die hij tot nu toe afwerkte, vond hij viermaal het net. In juni 2015 speelde hij een ijzersterke wedstrijd tegen het altijd gevaarlijke Andorra, waarin hij met een hattrick alle Cypriotische treffers voor zijn rekening nam. Ook tegen Bosnië-Herzegovina liet hij het netje bollen, zij het eenmaal.

Foto: SigmaLive

Comments (24)

Comments are closed.