Németh vindt nieuwe club in Verenigde Staten

Na ruim een half jaar aanmodderen, is Krisztián Németh er dan eindelijk in geslaagd een nieuwe club te vinden. Zijn nieuwe werkgever is Sporting Kansas City, dat uitkomt in de Major League Soccer, de hoogste Amerikaanse voetbaldivisie.

Kansas City eindigde dit seizoen als tiende in de Amerikaanse Eredivisie, waar het een jaar eerder nog kampioen werd. Dat was de tweede keer in de geschiedenis dat de club kampioen werd. In 2000 werd de club ook kampioen.

Nadat Németh eerder in verband werd gebracht met MTK Boedapest en met FC Dordrecht, wordt het nu dus een Amerikaans avontuur voor de spits, die twee seizoenen bij Roda JC speelde. “Het is een spannende tijd om in te stappen in de MLS bij Sporting Kansas City”, aldus de spits. “Peter (Vermes, red.) is een geweldige coach en ik kijk ernaar uit om met hem en het team samen te werken.”

Vermes, die sinds 2009 trainer is van Kansas, is enthousiast over Németh. “Krisztián is een speler met uitgebreide ervaring in het 4-3-3 spelen. We kijken ernaar uit om met hem te gaan samenwerken!”

Németh, die behalve voor Roda ook uitkwam voor onder andere MTK Boedapest, Liverpool en RKC Waalwijk, trof voor de Kerkradenaren in 45 wedstrijden 10 keer doel.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.