Roda zonder doelman Verbist tegen FC Den Bosch

In haar laatste wedstrijd in het kalenderjaar 2014 zal Roda JC Kerkrade het moeten stellen zonder doelman Bram Verbist. De Belg kampt met een hamstringblessure en zal daardoor het duel met FC Den Bosch aan zich voorbij moeten laten gaan. Datzelfde geldt voor aanvaller Brian Jacobs, die een liesblessure heeft, aldus De Limburger op Twitter.

Verbist, die al sinds de start van het seizoen de eerste keeper is van coach René Trost, speelde tot dusver in alle 18 Jupiler League duels die de Limburgers afwerkten. Benjamin van Leer, die intussen als stand-in fungeerde, inviel tegen FC Emmen en daarnaast tijdens de bekerduels tegen sc Heerenveen en Sparta Rotterdam onder de lat stond, zal zondagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion zijn positie onder de lat innemen. Ook vleugelaanvaller Brian Jacobs, die bij aanvang van het seizoen nog in aanmerking kwam voor een plekje in het basiselftal maar in de afgelopen weken vaak buiten de wedstrijdselectie viel, is zondag niet inzetbaar. Een liesblessure zit de door Roda zelf opgeleide speler momenteel in de weg. Verder lijkt Trost over een fitte selectie, inclusief Anco Jansen, te beschikken.

Het thuisduel tegen FC Den Bosch begint overmorgen om 14:30 uur. Bij de Brabanders zal onder meer routinier Anthony Lurling ontbreken; hij ontving in de vorige speelronde tegen Telstar zijn vijfde gele kaart van dit seizoen en is derhalve automatisch geschorst voor de wedstrijd in Kerkrade. Roda gaf vandaag aan dat het inmiddels ruim 9.000 kaarten heeft verkocht voor het treffen met de nummer 12 van de Jupiler League.

De voorbeschouwing van Roda JC Live op Roda JC-FC Den Bosch verschijnt morgen op deze website.

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.