Onderhandelingen rondom Zhukov lopen muurvast

Roda JC Kerkrade en Standard Luik verkeren in een impasse rondom de transfer van Georgy Zhukov. De Belgische clubleiding is niet bereid om haar vraagprijs voor de middenvelder naar beneden bij te stellen, waardoor Zhukov voor Roda momenteel een onhaalbare kaart is. De Kerkradenaren zien in hem een belangrijke spil voor het middenveld in het aankomende seizoen.

Dat meldt journalist Sven Claes aan onze redactie. De 21-jarige Zhukov speelde sinds januari al op huurbasis in het Parkstad Limburg Stadion en maakte daarbij, net als teamgenoot Martin Milec, een zeer positieve indruk. Derhalve probeerde de Koempelclub recentelijk om de tweevoudig Kazachstaans international opnieuw aan zich te binden, waarbij Standard alleen bereid bleek om mee te werken aan een definitieve transfer van de speler. Het feit dat Standard – in de ogen van Roda – vasthoudt aan een té hoge transfersom en bovendien een doorverkooppercentage wil bedingen, heeft ertoe geleid dat een overgang op dit moment ver weg is.

Zhukov heeft bij de Rouches een tot medio 2017 doorlopend contract. Voor de ex-speler van Germinal Beerschot en FK Astana is het te hopen dat Standard alsnog inbindt, aangezien er geen plek is voor de Belg met Kazachstaanse roots in de A-kern van zijn werkgever. Het gevraagde transferbedrag is derhalve des te meer discutabel te noemen.

Foto: Pro Shots

Comments (14)

Comments are closed.