Roda komt laat op gang in Schinveld: 0-8

Het seizoen 2016/2017 is officieus begonnen. Op het Burgemeester Adams-sportpark in Schinveld werd de lokale RKSV met 0-8 verslagen. Bij rust stond het nog 0-3.

Ter ere van het 75-jarig jubileum van RKSV Olympia Schinveld opende Roda JC Kerkrade haar voorbereiding met een oefenwedstrijd tegen de vierdeklasser. Afgelopen jaar werd vijfdeklasser FC Gulpen nog met 0-26 verslagen, dus de verwachting was dat er opnieuw een monsterscore zou ontstaan. In het eerste bedrijf hadden de profs echter de grootste moeite met de gedisciplineerd verdedigende Schinvelders.

In het eerste kwartier werd er nog wel twee keer gescoord. Nathan Rutjes opende het doelpuntenfestijn van afstand, waarna Dani Schahin zijn eerste Roda-goal binnen kopte. Daarna openden de hemelsluizen zich boven het sportcomplex en ook het spel van Roda was vanaf dat moment om het niet droog te houden. De Kerkradenaren creëerden nauwelijks kansen en het eerste noemenswaardige moment van de geel-zwarten was pas weer vlak voor rust, toen Farshad Noor de derde goal binnen kopte. Vlak daarvoor was RKSV zelfs dicht bij de aansluitingstreffer, toen Benjamin van Leer in actie moest komen op de inzet van Glenn Peters.

In de tweede helft, met elf nieuwe namen, kwam Roda een stuk beter uit de startblokken. Binnen no time was de score naar 0-5 opgewerkt door een penalty van Adil Auassar en een schot van Jens van Son. In deze tijd werd ook de lat geraakt door de Kerkradenaren. De 0-6 van – wederom – Auassar was de mooiste goal van de avond. Vanaf de hoek van de zestien krulde hij de bal keurig in de kruising. Santiago Palacios deed nog een aardige poging, maar zijn omhaal miste de bal. Wel tekende hij op de valreep nog voor de 0-8. Tussendoor scoorde Mitchel Paulissen de 0-7.

Aanstaande dinsdag speelt Roda haar tweede wedstrijd, tegen VV Schaesberg.

Eerste helft: Van Leer – Milec, Gullón, Kum, Yasar – Rutjes, Noor – Rosheuvel, De Silva, Van Hyfte – Schahin.

Tweede helft: Wolters – Ananou, Brouwers, Werker, Van Peppen – Auassar, Inceman, Van Son – Palacios, Blättler, Paulissen. 

Foto: Roda JC Live

Comments (22)

Comments are closed.