Roda geeft gas in Gulpen: 0-26

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond ook haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het Eredivisie-seizoen winnend weten af te sluiten. De Kerkradenaren lieten weinig ruimte voor discussie bij vijfdeklasser FC Gulpen. De thuisclub kwam nét tekort tegen tegen de promovendus: 0-26.

Darije Kalezic startte met het ogenschijnlijk sterkst mogelijke elftal. Die basisformatie liet weinig aan het toeval over, want nadat er iets meer dan 10 minuten gespeeld waren stond er al een 0-4 tussenstand op het Gulpense scorebord. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was daarmee direct duidelijk. De score werd, ondanks een aantal goede ingrepen van FC Gulpen-doelman Jelle Narinx, nog voor het rustsignaal opgevoerd tot 0-16, mede door 7 doelpunten van Anco Jansen.

FC Gulpen, dat dit weekend haar 75-jarig bestaan viert, gaf zich echter niet zomaar gewonnen en na een aantal tactische en positionele wijzigingen van het trainersduo Antonio Alfonso-Ad Knops begon de ploeg uit het Heuvelland vol vertrouwen aan de tweede speelhelft. Helaas voor de vijfdeklasser was de honger van de Kerkradenaren nog niet gestild, en ging men lustig op jacht naar meer doelpunten. Ook toen Kalezic na een uur spelen zijn complete elftal wisselde, regende het doelpunten aan de kant van de ingebrachte Gulpen-keeper Frank Grotens. Desalniettemin leek Julian Stassen even de eretreffer namens de Trots van het Heuvelland op zijn schoen te hebben, toen hij goalie Bram Verbist omspeeld had; de doelpoging werd daarna alsnog onschadelijk gemaakt, waardoor de wedstrijd besloten werd met een eindstand van 0-26.

Gibril Sankoh maakte zijn eerste speelminuten in dienst van Roda JC. De geel-zwarten vervolgen hun oefencampagne aanstaande zaterdag met een vriendschappelijk duel tegen EVV Echt. De krachtmeting op Sportpark ‘In de Bandert’ begint dan om 18:00 uur.

FC Gulpen – Roda JC Kerkrade 0-26 (0-16)
Doelpunten: Jansen (8x), Paulissen (6x), Van Hyfte (3x), Höcher, Dijkhuizen, Swinkels, Noor, Monteyne, Palacios, Gyasi, Rutjes, eigen doelpunt (1x).
Basisopstelling Roda JC: Verbist – Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen – Faik, Van Son, Van Hyfte – Paulissen, Jansen, Höcher.
Opstelling vanaf 60e minuut: Verbist – Monteyne, Werker, Swinkels, Peters – Rutjes, Noor, Smeets – Gyasi, Cicilia, Palacios.

Header: Roda JC Live

Comments (1)

Comments are closed.