Openingswedstrijd garantie voor doelpuntenregen

Vandaag begint Roda JC Kerkrade officieus aan het voetbalseizoen 2015/2016. De naar de Eredivisie teruggekeerde club speelt vanavond immers haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de competitie. Zoals gebruikelijk spelen de Kerkradenaren dit eerste oefenduel tegen één van de amateurclubs uit de gemeente Kerkrade, in dit geval LHC. Hoe verging het de Koempelclub in de afgelopen jaren? Een overzicht.

Natuurlijk gaat het om een oefenwedstrijd, maar LHC zal vanavond trachten om zich kranig te weren tegen de profclub. De tweedeklasser verkocht alleen al in de voorverkoop 400 kaarten voor het prestigeduel, dat vanavond om 18:00 uur afgetrapt zal worden op het Sportpark Anselderlaan te Eygelshoven. Doorgaans scoort Roda er lustig op los bij de eerste ‘krachtmeting’ in de voorbereiding op een nieuw seizoen. Kijk maar eens naar het onderstaand overzicht:

ROD seizoensopenersWe zien dat de geel-zwarten in hun laatste 5 openingsduels maar liefst 65 maal het net vonden. In 2010 was RKTSV uit Terwinselen de ploeg die 11 keer mocht vissen, mede door 3 treffers van Morten Skoubo en Anouar Hadouir. Een jaar later deed KVC Oranje het iets beter, en wist het het aantal tegentreffers te beperken tot 9. Op 7 juli 2012 was SVA Bleijerheide een gewillig slachtoffer voor het team getraind door Ruud Brood; de 0-21 gaf een aardige indicatie van de krachtsverhoudingen op het veld. In 2013 was het de beurt aan RKVV Haanrade om zich te presenteren aan het grotere publiek. Mitchel (Paulissen) en Mitchell (Donald) hadden destijds een groot aandeel in de dertienklapper voor de Eredivisionist. In de aanloop naar het vorige seizoen was FC Kerkrade West het lijdend voorwerp van Roda’s doelpuntendrang, en prijkte er na 90 minuten een 0-11 eindstand op het scorebord.

Wat gaat het vandaag worden? We zullen er snel genoeg achter komen. In tegenstelling tot de meeste bovengenoemde ploegen speelt LHC in de betrekkelijk hoge tweede klasse, en is het geen absolute zekerheid dat de dubbele cijfers gehaald zullen worden. Of toch? Kom naar de Anselderlaan en aanschouw in de zon de verrichtingen van LHC en Roda JC, of volg ons live wedstrijdverslag op Twitter (@RodaJClive): www.twitter.com/rodajclive.

 

Comments (1)

Comments are closed.