Play-off update | NAC opponent Roda JC, zwarte dag voor Eagles

Vanmiddag zijn de terugwedstrijden van de tweede ronde van de Play-Offs om promotie naar de Eredivisie afgewerkt. Dat Roda JC zich vanmiddag door een 2-2 gelijkspel al voor de finale heeft gespeeld, zal u vast niet ontgaan zijn. Hieronder volgen de resultaten van de overige 3 wedstrijden die zijn gespeeld.

Go Ahead Eagles – De Graafschap: 0-1

Doordat Go Ahead Eagles donderdag in Doetinchem met 1-0 verloren had van De Graafschap moest er vandaag gewonnen worden. De Eagles begonnen dan ook gretig aan de wedstrijd terwijl De Superboeren het achterin dicht probeerden te houden. Pas laat na rust werd de score geopend door De Graafschap. Via Vermeij, voor wie dit pas het derde balcontact van de wedstrijd was, kon de 0-1 worden binnen getikt. De Eagles verloren direct alle geloof in een goede afloop en doordat enkele supporters hun ongenoegen wilden uiten door het veld op te komen werd het spel nog enige tijd stilgelegd. In de resterende tijd kon De Graafschap haar voorsprong verdedigen en de eindstand luidde dus ook 0-1. Hiermee is Go Ahead Eagles na 2 jaar weer gedegradeerd uit de Eredivisie.

Doelpunten: 72′ 0-1 Vermeij
Geel: Wijnaldum (GAE), Overgoor (GAE), Pröpper (GRA) en Tarfi (GRA).
Scheidsrechter: Van Boekel | Stadion: De Adelaarshorst | Toeschouwers:8.051

FC Eindhoven – FC Volendam: 1-1

Het late doelpunt (2-1) van Volendam afgelopen donderdag had de ploeg in een uitstekende uitgangspositie gebracht voor het duel van vandaag. FC Eindhoven moest scoren en begon de eerst helft dan ook meteen met flink druk zetten op de verdediging van FC Volendam. Eindhoven bleef de dominante ploeg, maar de goal viel geheel tegen de verhouding in aan de andere kant. Kuwas maakte voor Volendam de 0-1 waardoor de Eindhovenaren nog 3x zouden moeten scoren om door te gaan naar de finale van de Play-Offs. Dit bleek een onmogelijke opgave, want enkel doelman Muyters scoorde nog voor de plaatselijke FC in de 93′ minuut. Hiermee was de eindstand 1-1, wat door de uitslag in Volendam voldoende was voor Volendam om door te gaan naar de volgende ronde. Voor FC Eindhoven zit het seizoen er op.

Doelpunten: 60′ 0-1 Kuwas, 90’+3 1-1 Muyters
Geel: Overtoom (VOL), Nieveld (EIN), Lo Fo Sang (VOL) en van den Boomen (EIN).
Scheidsrechter: Higler | Stadion: Jan Louwers Stadion | Toeschouwers: 5.400.

NAC Breda – VVV-Venlo: 3-0

Nadat NAC Breda in Venlo enigzins had gezwijnd met de 0-1 overwinning, was het aan VVV-Venlo om deze achterstand goed te maken. VVV-Venlo begon dan ook direct fel aan de wedstrijd, maar het was NAC wat de grootste kansen kreeg. Vlak voor rust kon NAC op voorsprong komen via Fernandez, wie terug kwam uit een blessure. Na rust kon NAC het afmaken door de 2-0 en 3-0 te scoren, dit gebeurde via Naah en wederom Fernandez. Hiermee is NAC natuurlijk door naar de finale van de Play-Offs tegen Roda JC.

Doelpunten: 43′ Fernandez, 70′ Naah, 74′ Fernandez
Geel: Amieux (NAC), Ligeon (NAC), Voorn (VVV) en Balkestein (VVV).
Scheidsrechter: Kamphuis | Stadion: Rat Verlegh Stadion | Toeschouwers: ? .

Wedstrijdprogramma finales Play-Off:

Donderdag 28 mei:
18.30 uur: De Graafschap – FC Volendam
19.45 uur: Roda JC Kerkrade – NAC Breda

Zondag 31 mei:
12.30 uur: FC Volendam – De Graafschap
14.30 uur: NAC Breda – Roda JC Kerkrade

De winnaars van deze tweeluiken zullen promoveren naar de Eredivisie.

Comments (1)

Comments are closed.