Verslag | Roda met kunst- en vliegwerk in finale: 2-2

Roda JC Kerkrade heeft de finales van de Jupiler Play-Offs weten te bereiken. Na de 0-1 afgelopen vrijdag op de Meerdijk wist de Limburgse formatie in eigen huis Emmen nipt van een zege af te houden: 2-2. Daarmee is het seizoen van de verrassende Drentenaren ten einde en speelt Roda JC aanstaande donderdag de eerste wedstrijd tegen VVV-Venlo of NAC Breda.

Roda JC startte het duel sterk en wist het nog niet geheel wakker zijnde Emmen snel onder druk te zetten. Het duurde dan ook niet lang voordat Raymond Gyasi uit een prima aanval de openingsgoal op het bord wist te zetten: 1-0. Zoals wel vaker dit seizoen was dit echter niet het startschot voor meer goed voetbal van de geel-zwarten. Integendeel, het doelpunt liet de Emmenaren doen ontwaken, die daarop steeds beter in de wedstrijd kwamen en nadrukkelijker in de buurt van de goal van doelman Benjamin van Leer wisten te komen. Na een aardige kans van Resida wist de immer gevaarlijke Boy Deul via een knap afstandsschot de gelijkmaker tegen de touwen te werken: 1-1.

Met de gelijkmaker van de bezoekers sloeg de spanning bij Roda toe: nog een tegengoal zou betekenen dat de Drentenaren zouden doorgaan naar de finales. Het spel werd nerveus en onzeker, maar toch kwam Roda op slag van rust op een nieuwe voorsprong via Mitchell Paulissen: 2-1. Vooral het fraaie voorwerk van Anco Jansen, die enkele tegenstanders omzeilde en een knappe pass gaf op Paulissen, mocht er zijn. Daarmee gingen de heren met een voorsprong (en dus een marge van twee doelpunten) naar de thee.

Na rust begon Roda aanvankelijk sterker, maar pakte FC Emmen het initiatief gauw over, om dit de rest van de drie zenuwslopende kwartieren niet meer af te geven. Roda JC beperkte zich tot verdedigen en halve aanvallen, terwijl Emmen steeds gevaarlijker werd en uiteindelijk via Roland Bergkamp op gelijke hoogte kwam: 2-2. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen nam de druk van Emmen tot op ongekende hoogte toe en kwam Roda er met geen mogelijkheid meer uit. Emmen creëerde nog een aantal kansen via gelegenheidsspits Misidjan en Laghmouchi had via een halve omhaal een Drentse voorsprong op zijn schoen, maar het ging met kunst- en vliegwerk uiteindelijk allemaal net goed. Bas Nijhuis floot af op 2-2, waarmee Roda over twee duels met 3-2 van Emmen wint.

Foto: Roda JC Live.

Comments (3)

Comments are closed.