Plum: “Nu leven we nog”

 

Roda JC Kerkrade verloor  donderdagavond het eerste duel in het tweeluik met NAC Breda met 0-1. Een doelpunt van Adnane Tighadouini zorgde voor het Kerkraads verlies. Na afloop verschenen trainer Rick Plum en captain Ard van Peppen voor de camera’s van FOX Sports.

Plum was teleurgesteld over het resultaat, maar trots op zijn ploeg. “Ik kan mijn team niets verwijten. Het maakt me trots om te zien hoeveel balbezit we hebben gehad en hoeveel kansen we hebben gecreëerd. In de eerste helft wilden we wel naar voren, maar hinkten we op twee gedachten, omdat NAC counterend zo gevaarlijk is. In de tweede helft wilden we hoger staan om de ruimtes tussen de linies te verkleinen en dat is gelukt.” In die tweede 45 minuten wist Roda flink druk te zetten op de Bredanaars, met name nadat Nathan Rutjes in het elftal kwam. “Met Nathan kregen we meer power op het middenveld. Daardoor kon Paulissen in een vrije rol gaan spelen, want Amieux (de linksback van NAC, red.) gebruikten ze toch niet. We hadden nog wel wissels over, maar we wilden niet alles overboord gooien. Bij 0-2 is het klaar, maar nu leven we nog.”

Captain Ard van Peppen verscheen zwaar teleurgesteld voor de camera. “Dat zit in de gemiste kansen. We hebben onszelf tekort gedaan in de tweede helft. Helaas hebben we de kansen gemist. Zondag zullen ze ons waarschijnlijk weer het spel laten maken. Dan moeten we de kansen weer creëren zoals vandaag en scherper zijn.” Plum is het daarmee eens. “Zondag is er nog een wedstrijd, die we moeten winnen. Dan moeten we de lijn van de tweede helft doortrekken. NAC zal niet heel anders gaan spelen dan vandaag.”

Frank Demouge zat wel op de bank, maar is niet aan invallen toegekomen. Plum: “Frank is nog niet helemaal fit. Als hij gaat spelen, moeten we bekijken of hij dat met of zonder spuit gaat doen. Nu hebben we Swinkels naar voren gezet.” Ook Van Peppen verweest naar de blessure van de spits. “Je moet voorzichtig zijn. Bovendien is er geen garantie dat er met hem erbij wel meteen een goal valt. Ik hoop dan ook dat hij zondag niet nodig is en het gewoon 0-2 staat.”

Foto: Pro Shots

Comments (1)

Comments are closed.