Verslag | Minimale achterstand na hoopgevende wedstrijd

Roda JC Kerkrade heeft de eerste finalewedstrijd van de Jupiler Play-Offs niet weten te winnen. Eredivisionist NAC Breda was in een bijzonder goedgevuld Parkstad Limburg Stadion net iets succesvoller in de afronden van diens kansen: 0-1. Daardoor is Roda JC aanstaande zondag twee doelpunten verwijderd van diens terugkeer in de Eredivisie.

De wedstrijd stond bol van de spanning en een fraaie sfeeractie op de tribunes beperkte NAC zich net als in Venlo tot het schoonhouden van de goal. Roda opende aanvallend en mocht enkele kansjes optekenen, maar het waren de bezoekers die na pakweg twintig minuten kwamen via Tighadouini: 0-1. De uitblinker aan Bredase zijde wist het afgelopen seizoen al meerdere wedstrijden beslissen, en zorgde ook vanavond voor de voor NAC zo belangrijke uitgoal van deze finalereeks.

Het spelbeeld bleef naarmate de wedstrijd vorderde enigszins hetzelfde: Roda voerde de druk gaandeweg steeds meer op. Terwijl NAC in de eerste helft nog wat aardige kansen mis zag gaan, wisten zij zich in de tweede helft niet meer uit de druk van Roda te counteren, zodat de thuisploeg nog altijd hoop mocht houden op de gelijkmaker. Tot grote kansen wist het echter helaas niet te komen, al kwamen enkele afstandsschoten goed dicht in de buurt van het doel van de niet altijd even zekere Ten Rouwelaar. De grabbelton bleef in Kerkrade echter jammerlijk gesloten. Op basis van de druk die Roda JC leverde had het een doelpunt verdiend, maar ondanks wat halve kansen en een behoorlijke mogelijkheid voor Anco Jansen blijft Tighadouini de matchwinner op deze donderdagavond: 0-1.

Header: Roda JC Live.

Comments (2)

Comments are closed.