Prachttreffer Boysen bezorgt Roda oefenzege

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagmiddag een overwinning geboekt op Fleetwood Town. De Limburgers trokken het oefenduel tegen de League One-club naar zich toe door een fraai doelpunt van aanwinst David Boysen: 0-1. Roel Brouwers viel geblesseerd uit

Coach Yannis Anastasiou stuurde op het complex van De Treffers in Groesbeek zijn beoogd basiselftal de wei in om de strijd met Fleetwood Town, dat dus uitkomt op het derde profniveau in Engeland, aan te gaan. Opvallend was dat de oefenmeester daarbij de aanvoerder van het afgelopen seizoen, Tom van Hyfte, passeerde. Daarnaast ging de aanvoerdersband niet naar bijvoorbeeld Roel Brouwers of Benjamin van Leer, maar functioneerde nieuweling Christian Kum als captain. De recentelijk gehuurde middenvelder Abdul Ajagun en de geblesseerde spits Dani Schahin maakten nog geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Roda, dat met dit oefenduel de trainingsweek in Wolfheze afsloot, keek na 1 minuut al bijna tegen een achterstand aan, maar trachtte het initiatief snel in handen te nemen. Dat leidde in het eerste kwart van de wedstrijd tot twee mogelijkheden voor Daniël de Silva, maar de Australiër vond eerst de Engelse doelman op zijn weg en schoot later over. Fleetwood hield verder betrekkelijk eenvoudig stand en was zelf dicht bij de openingstreffer, ware het niet dat Benjamin van Leer een uitstekende redding in petto had op een inzet van Ball. Ook een kopbal van Noord-Iers international McLaughlin zou niet gepromoveerd worden tot een doelpunt. Aan het eind van het eerste bedrijf viel centrale verdediger Roel Brouwers uit met een liesblessure, waarvan de ernst op dit moment nog niet duidelijk is. Daryl Werker kwam als vervanger binnen de lijnen.

Ook na de pauze slaagde aanvankelijk geen van beide ploegen erin om de wedstrijd te domineren. Fleetwood had een blik met reservespelers opengetrokken en bij Roda verving Tom van Hyfte dan toch Adil Auassar; maar grote kansen bleven uit. In de 70e minuut besloot de van Brøndby overgekomen David Boysen dan maar het heft in eigen handen te nemen, door van grote afstand de bal via de onderkant van de lat binnen te jagen: 0-1 voor de geel-zwarten. In de tussentijd maakten ook Mitchel Paulissen en Frederic Ananou hun opwachting in het elftal, dat door diezelfde Paulissen bijna haar voorsprong verdubbeld zag worden. Het zou echter bij één doelpunt blijven.

Over twee weken start Roda JC haar Eredivisie-seizoen met een thuisduel tegen Heracles Almelo. Nadat het in de voorbije weken won van Schinveld, Schaesberg, Chevremont, Groene Ster en Alemannia Aachen (en dus Fleetwood Town) en dinsdag gelijkspeelde tegen Helmond Sport, speelt het volgende week nog tegen Real Mallorca (woensdag, in Kerkrade) en Birmingham City (zaterdag, in Birmingham).

 

Fleetwood Town – Roda JC Kerkrade 0-1 (0-0) | 70′ Boysen

Opstelling Roda JC: Van Leer – Milec, Brouwers (31′ Werker), Kum (60′ Ananou), Van Peppen – Noor, Auassar (46′ Van Hyfte) – Rosheuvel, De Silva (69′ Paulissen), Boysen – Mytides.

Comments (22)

Comments are closed.