Promotie: Roda JC ingedeeld in categorie II

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagmorgen bekend gemaakt dat zij is ingedeeld in categorie II van het financiële ratingsysteem van de KNVB. Dat maakt de club bekend op haar site. 

De verbeterde indeling komt niet geheel als een verrassing. Nadat de Kerkraadse club eind vorig jaar over werd genomen door miljonair Frits Schrouff was de nieuwe categorie-indeling een kwestie van tijd. Nu twee opeenvolgende meetmomenten voldoende punten zijn behaald, is Roda dus een categorie gestegen.

Concreet houdt de stijging in dat de Kerkradenaren niet meer onder curatele van de KNVB staan. Vanaf nu is het niet meer noodzakelijk om voor elke uitgave boven de 50.000 euro toestemming te vragen.

Algemeen directeur Wim Collard toont zich op de clubsite van Roda JC verheugd. “We zijn blij dat we deze stap weer hebben gemaakt, maar we zijn ook zelfkritisch. We zullen de komende jaren, meer dan in het verleden, op de financiën blijven letten, zodat er een evenwichtige financiële huishouding ontstaat die een waarborg biedt voor een structureel verblijf in categorie 2. Dit betekent dus concreet dat we aan de inkomstenkant alles zullen doen om gelden te genereren en aan de kostenkant kritisch moeten blijven over elke euro die de organisatie verlaat.”

Foto: Roda JC Live

Comments (28)

Comments are closed.