Roda maakt in eerste helft het verschil tegen Mallorca

Roda JC Kerkrade heeft haar voorlaatste oefenwedstrijd overtuigend gewonnen. In het eigen Parkstad Limburg Stadion werd Real Mallorca met 3-1 afgetroefd door de manschappen van Yannis Anastasiou.

Roda trad aan met een potentieel basiselftal voor het nieuwe seizoen. Ten opzichte van het vorige oefenduel waren Frederic Ananou, Daryl Werker en Tom van Hyfte de vervangers van Roel Brouwers (geblesseerd), Martin Milec en Daniël de Silva. Van Hyfte deed meteen van zich gelden door na zo’n 5 minuten de 1-0 achter de Spaanse goalie Santamaria te schieten, na goed voorbereidend werk van Rosheuvel en Boysen. Een kwartier later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong; opnieuw op aangeven van Rosheuvel was ditmaal Adil Auassar het eindstation, die prima binnenschoot. Nog voordat het rustsignaal viel stond de 3-0 op de borden: David Boysen plaatste een vrije trap exact in de kruising, waarmee hij voor de tweede keer in twee duels scoorde. Tegenvaller: Christian Kum viel geblesseerd uit

De Kerkradenaren hadden in de eerste 45 minuten totale controle over het duel tegen de Spanjaarden, die uitkomen in de Segunda División (tweede niveau). Wel moest Benjamin van Leer een aantal keren kordaat optreden om een tegentreffer te voorkomen. Na de pauze stond Yves de Winter tussen de palen en kwan Mallorca, dat in de rust haar voltallige elftal gewisseld had, regelmatig opzetten. Het gevaar bleef echter beperkt tot een kansrijke kopbal. Na een uur spelen verving Roda-coach Anastasiou ook maar 7 van zijn spelers, en kreeg invaller Nathan Rutjes de aanvoerdersband om zijn arm. Hij zag de eilandbewoners een kwartier voor tijd terugkomen tot 3-1, toen Fernando Cano van alle spelers het alertst was en afrondde. Vervolgens dienden zich twee mogelijkheden aan voor Tim Blättler en kwam ook Mitchel Paulissen in scoringspositie, maar een vierde Roda-treffer zat er niet in.

Roda speelt zaterdag haar generale repetitie in Engeland, waar het op bezoek gaat bij Birmingham City.

 

Roda JC – Real Mallorca 3-1 (3-0) | Goals: Van Hyfte (5′), Auassar (21′), Boysen (41′), Cano (75′)

Opstelling Roda JC: Van Leer (46′ De Winter) – Ananou, Werker (46′ Demirtapa), Kum (18′ Stassar), Van Peppen (60′ Yasar) – Auassar (60′ Gullón), Noor (60′ Rutjes) – Rosheuvel (60′ Paulissen), Van Hyfte (60′ De Silva), Boysen (60′ Palacios) – Mytides (60′ Blättler)

Comments (60)

Comments are closed.