Roda sluit voorbereiding af met zege in Cuijk

Roda JC Kerkrade heeft haar laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan de start van het Eredivisie-seizoen winnend weten af te sluiten. Topklasser JVC Cuijk werd op eigen veld met de score van 2-5 verslagen. Brian Jacobs, Santiago Palacios, Rigino Cicilia (2x) en Lars Peters scoorden namens de promovendus, die niet in haar sterkste opstelling aan de aftrap verscheen.

Nadat de Kerkradenaren vrijdagavond in het geheim in een oefenduel tegen het Turkse Mersin Idman Yurdu met 1-1 hadden gelijkgespeeld, mochten zaterdag in Cuijk de spelers opdraven die een dag eerder niet in de basis stonden. Met onder meer Bram Verbist, Bart Biemans, Arjan Swinkels, Hicham Faik en Nathan Rutjes aan de aftrap, herbergde het basiselftal desalniettemin de nodige bekende namen die ook in het komend seizoen veelvuldig in actie zullen gaan komen.

Cuijk, dat net als de eerdere oefentegenstander EVV (1-2 winst voor Roda) ook in de Topklasse uitkomt, probeerde van begin af aan naar voren te voetballen, maar halverwege de wedstrijd stond er toch een 0-2 stand op het scorebord. De 0-1 kwam op naam van buitenspeler Brian Jacobs, die een afgemeten steekpass van Hicham Faik op waarde schatte, de keeper omspeelde en vervolgens koelbloedig afrondde. Enkele minuten later, na een halfuur spelen, was Santiago Palacios verantwoordelijk voor de verdubbeling van de score, door op aangeven van Rigino Cicilia de bal binnen te lopen. Op slag van rust kopte Bart Biemans nog op de paal.

Na rust ging Roda, dat zorgvuldig opgezette aanvallen afwisselde met onnodige onrust in de verdediging, verder met het uitbouwen van de score. Centrumaanvaller Cicilia scoorde zowel de 0-3 als de 0-4; zijn eerste doelpunt knikte hij binnen op aangeven van Palacios, waarna hij zijn tweede treffer eveneens met het hoofd scoorde, toen een inzet van diezelfde Palacios terugkaatste via de lat en een niet te missen mogelijkheid opleverde voor de nummer 9 van de Kerkradenaren. JVC Cuijk was echter niet van plan om zonder doelpunt het strijdtoneel te verlaten. Invaller Boy Visser toonde zich een ware supersub door in de 68e minuut een penalty te benutten (1-4) en enkele minuten voor tijd verschalkte hij Verbist opnieuw, nu met een bekeken kopbal (2-4). Het laatste woord was echter aan de Kerkradenaren; de op de linkervleugel opgestoomde Lars Peters rondde oog-in-oog met de doelman van Cuijk bekwaam af en zette daarmee de 2-5 eindstand op het scorebord.

Daarmee heeft Roda haar laatste oefenwedstrijd in de oefencampagne volgens planning winnend weten af te sluiten. Volgende week zaterdag opent de formatie van coach Darije Kalezic het Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

JVC Cuijk – Roda JC Kerkrade 2-5 (0-2)
Doelpunten: 0-1 Jacobs (27′), 0-2 Palacios (31′), 0-3 Cicilia (62′), 0-4 Cicilia (65′), 1-4 Visser (68′), 2-4 Visser (87′), 2-5 Peters (90′)

Geel: Van Son (RJC)
Opstelling Roda JC: Verbist – Monteyne, Biemans (46′ Kortstam), Swinkels, Ospitalieri – Faik (78′ Smeets), Rutjes, Van Son – Palacios, Cicilia (70′ Peters), Jacobs (58′ Cheprassov).

Foto: Voetbal-shoot

Comments (1)

Comments are closed.