PSV met gewijzigd basiselftal naar Kerkrade

Morgen (dinsdag, 20:00 uur) speelt Roda JC Kerkrade in het kader van de achtste finale van de KNVB Beker een thuisduel tegen PSV Eindhoven. De koploper van de Eredivisie laat bij monde van coach Phillip Cocu doorschemeren dat zij naar alle waarschijnlijk een aantal wijzigingen in het basiselftal gaat doorvoeren.

PSV speelde afgelopen zaterdag nog een zware wedstrijd in het Gelredome tegen Vitesse (0-1 winst). Ondanks het feit dat dit pas de eerste competitieve wedstrijd in het kalenderjaar 2015 betekende voor de Brabanders, overweegt Cocu om een paar basisspelers aankomende dinsdag niet vanaf de aftrap in te zetten. “Het kan best zijn dat als er wat klachten zijn, ik dinsdag andere keuzes zal maken”, zegt de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. “Dat weet ik nog niet. We moeten eerst kijken hoe de spelers uit het duel van zaterdag zijn gekomen.”

Ondanks dat de prioriteit bij de Eredivisie en dus de wedstrijd tegen Cambuur (zaterdag) ligt, zegt Cocu dat hij eveneens succes wil boeken in het bekertoernooi. De winnaar van het treffen van morgen speelt in de kwartfinale een thuisduel tegen Excelsior. “We nemen de beker ook serieus, we willen heel graag verder komen. Maar we moeten wel kijken hoe we uit de wedstrijd tegen Vitesse zijn gekomen en rekening houden met het duel van komende zaterdag.”

Het lijkt vast te staan dat tweede doelman Remko Pasveer onder de lat begint in het Parkstad Limburg Stadion; hij is de vaste keeper in het bekertoernooi. Daarnaast kregen bankzitters als Jurgen Locadia, Florian Jozefzoon, Nicolas Isimat-Mirin en Marcel Ritzmaier in de vorige bekerwedstrijden van de Eindhovenaren basisplaatsen toebedeeld en ligt het in de lijn der verwachting dat dit ook bij de ontmoeting met de nummer 2 van de Jupiler League het geval zal zijn.

De voorbeschouwing op Roda JC – PSV zal later vandaag op deze website verschijnen.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.